Sudije režirale poraz Voriorsa, Ker: Nikad to u životu nisam vidio

"Mislite na onaj faul, kada je "lob-pas" išao 10 metara iznad igrača? Da, ni ja to nikada nisam video u svojoj karijeri", bio je ljut Ker pred novinarima
2451 pregleda 0 komentar(a)
Stef Kari, Foto: Reuters
Stef Kari, Foto: Reuters

Nevjerovatna drama viđena je u super zanimljivom duelu Minesote i Golden Stejta, u kojem su nakon prdužetksa slavili Vulvsi sa 131:130.

Međutim opšti utisak je da je sudijska trojka poprilično oštetila ekipu aktuelnih šampiona.

Voriorsi su zaostajali tri poena za Vulvsima, kada je Kevin Durent uspio da uputi šut sa 9 metara, pogodi i pri tome bude fauliran. Međutim sudije su odlučile da sviraju faul an zemlji pa umjesto četiri potencijalna poena, košarkaši iz Oukleda su dobili samo loptu sa strane.

"Imate čistu situaciju u kojoj postižete četiri poena. Nema razloga da gradim svoje mišljenje o toj situaciji. Jednostavno je - pogledao sam snimak. Nemam pojma šta bih biše rekao o tome. Sve je čisto - igrač prima loptu, podigne je, krene u šut za tri poena, sačeka kontakt i u svakoj košarkaškoj ligi na svetu dobije faul. Ako još i pogodi, onda je ispunjena akcija koju smo zamislili do kraja", objasnio je trener gostiju Stiv Ker.

Međutim u sljedećoj akciji, Stef Kari je uspio da "iz kornera" pogodi tešku trojku i rezultat poravna na 130:130.

Nakon tajmauta i lopte sa strane, sudije su ponovo izazvale buru na klupi GSW, kada su odlučile da sviraju kontakt Kevina Durenta nad Karl Entoni Taunsom.

"Mislite na onaj faul, kada je "lob-pas" išao 10 metara iznad igrača? Da, ni ja to nikada nisam video u svojoj karijeri", bio je ljut Ker pred novinarima.

"Gledao sam snimak iznova i iznova, i nemogu da vjerujem u neke sudijske odluke", kazao je Stef Kari.

Plej Voriorsa je bio najbolji igrač aktuelnih šampiona sa 37 postignutih poena od čega čak 11 trojki.

Kevin Durent je dao 23 poena imao 12 uhvaćenih lopti i 7 asistencija.

Kod ekipa Vulvsa Endrju Vigins je meč završio sa 24 poena, Karl Entoni Tanus sa 15, i tome dodao 13 skokova i 7 asistencija.

"Ponosan sam na ekipu. Nije lako bilo, gubili smo čak i 17 poena razlike ali smo uspjeli da se vratimo", kazao je Karl Entoni Tauns nakon utakmice.

Ostali rezultati:

Boston - Indijana 114:112 Atlanta - Portland 98:118 Minesota - Golden Stejt 131:130produžeci Oklahoma - Denver 105:115 Juta - Vašington 128:124 LA Lejkers - Šarlot 129:115

Bonus video: