Džekson: Pritjerani smo uz zid, ali za ovakve mečeve se živi

"Kao takmičari, ovo su utakmice za koje se živi. Moramo da prihvatimo izazov. Moramo da uđemo sa istim mentalitetom kao protiv Barselone, da se borimo i to očekujem da uradimo", kazao je Džekson
1525 pregleda 0 komentar(a)
Edvin Džekson, Foto: Filip Roganović
Edvin Džekson, Foto: Filip Roganović

Košarkaši Budućnost Volija su pritjerani uz zid - duel sa Cedevitom u subotu u "Morači" je jedan od onih rijetkih u kojima nema prava na grešku.

Cedevita vodi 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige, šampion igra da ostane u životu.

"Ovo je 'do or die', iza nas je zid, a nismo željeli tu da budemo. Međutim, kako je tako je. Moramo da damo sve što imamo. I ako pobijedimo, nije gotovo, ali produžavamo život", rekao je Edvin Džekson.

"Kao takmičari, ovo su utakmice za koje se živi. Moramo da prihvatimo izazov. Moramo da uđemo sa istim mentalitetom kao protiv Barselone, da se borimo i to očekujem da uradimo", kazao je Džekson.

Budućnost mora da bude mnogo agresivnija, ali i pametnija...

"Ne možemo da dobijemo nijedan meč bez agresivnosti, ali moramo da budemo i pametni", rekao je Džekson.

Džastin Kobs i Džejkob Pulen su pokazali da su najopasniji igrači Cedevite.

“Poštujemo ih i imali su dobar plan, ali dozvolili smo im mnogo. Pulen je imao neke otvorene šuteve, što igrač njegovih kvaliteta realizuje. To ne smijemo da dozvolimo. Imali smo problem sa ofanzivnim skokom, prva linija odbrane je bila dobra, ali su hvatali dosta lopti i imali drugi napad", rekao je Džekson.

Bonus video: