Silovanje ili iznuda: Djevojka progovorila kad nije dobila novac?

Letonski košarkaš je 6. februara 2018. godine pokidao prednje ukrštene ligamente lijevog koljena, a iste večeri je došao kući i navodno silovao komšinicu koju je pozvao u svoje luksuzno potkrovlje na Menhetnu
4724 pregleda 0 komentar(a)
Kristaps Porzingis, Foto: AP
Kristaps Porzingis, Foto: AP

Na pomolu je velika drama i pravna bitka u NBA - Kristaps Porzingis je optužen za silovanje, a u Dalasu su spremni da podignu veliku prašinu, jer ih niko iz Njujork Niksa i NBA nije obavijestio o tom slučaju prije trejda.

Letonski košarkaš je 6. februara 2018. godine pokidao prednje ukrštene ligamente lijevog koljena, a iste večeri je došao kući i navodno silovao komšinicu koju je pozvao u svoje luksuzno potkrovlje na Menhetnu.

Djevojka u dvadesetim godinama je policajcima rekla da ju je Porzingis posjetio oko dva sata ujutro i da je prihvatila njegov poziv da mu se pridruži u njegovom stanu.

Kada je ušla, tvrdi da ju je on držao i silovao. Ona je tek sada prijavila navodni napad, jer je čekala da joj se isplati 68.000 dolara kako bi ćutala. Porzingisov advokat, Roland Rajopel, demantovao je te navode i rekao da je u ime svog klijenta još ranije podnio prijavu vlastima zbog pokušaja iznude novca.

- Svjesni smo optužbe protiv gospodina Porzingisa i nedvosmisleno ih odbacujemo. Formalno smo predali tužbu sudskim vlastima 20. decembra 2018. godine, zbog pokušaja iznude. Upoznali smo ljude iz NBA lige prije nekoliko mjeseci i svjesni su istrage koja je u toku, ali ne možemo niša dalje da komentarišemo. Molimo vas da sva postavite pitanja kancelarijama FBI ili NBA - rekao je Rajopel za „Njujork post”.

Problem je stvoren što je Porzingis 31. januara ove godine trejdovan iz Njujork Niksa u Dalas Maverikse, a da niko čelnike kluba iz Teksasa nije obavijestio kakva je priroda istrage.

Dnevni list „Dalas morning njuz” piše da je uprava Mavsa u kontaktu sa Niksima i NBA ligom bila obaviještena da je u toku samo istraga o iznudi novca, a da niko nije pomenuo riječ silovanje.

Što je najgore od svega po Dalas, policija je povjerovala u priču djevojke, jer je djelovala vrlo ubjedljivo i rekla da je ćutala samo kako bi dobila novac da plati dug za školovanje svog brata. Kako joj Porzingis nije isplatio sumu za koju ona kaže da je bila dogovorena, odlučila je da ga prijavi...

Ako Letonac bude optužen, kontroverzni vlasnik Mavsa Mark Kjuban sigurno neće sjedjeti mirno, već će se spremiti za dugotrajnu borbu sa Niksima i NBA.

Uostalom, dobro je poznato da se nikada nije slagao sa čelnicima najbolje lige na svijetu, pa je od januara 2000. godine, kada je preuzeo franšizu iz Teksasa, do sada na ime raznih kazni platio 2,6 miliona dolara.

Bonus video: