Barović nakon pobjede protiv Cedevite: Našli smo način na koji treba da igramo

Košarkaši Budućnost Volija izjednačili rezultat protiv Zagrepčana u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige, centar "plavih" za “Vijesti” kaže da je optimista pred majstoricu u Zagrebu
1775 pregleda 4 komentar(a)
Filip Barović (Foto: Savo Prelević), Foto: Savo Prelević
Filip Barović (Foto: Savo Prelević), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.04.2019. 12:42h

Da li nedjeljna utakmica u “Morači” protiv Cedevite može da bude prekretnica u sezoni košarkaša Budućnost Volija kada je ABA liga u pitanju, pokazaće majstorica u Zagrebu.

Pobjeda u trećoj utakmici donijela bi Podgoričanima željeni plasman u finale i nadu da ponovo mogu do trofeja u regionalnom takmičenju. Poraz bi, sa druge strane, donio eliminaciju, koja bi, s obzirom na kvalitet i iskustvo ekipe, sezonu učinila neuspješnom.

U svakom slučaju, trijumf (87:72) i igra izabranika Jasmina Repeše u većem dijelu drugog meča protiv Cedevite djeluju obećavajuće kada je konačan uspjeh u polufinalnoj seriji u pitanju, iako je jasno da Budućnost ima prostora za još bolju igru...

"Nedjeljna utakmica je bila teška, pogotovo psihički, jer smo bili došli u situaciju da ako izgubimo, ispadamo. Ali, odgovorili smo na pravi način, onako kako inače treba da igramo. Mislim da smo kroz tu utakmicu našli model kako ova ekipa treba da funkcioniše", kaže za “Vijesti” centar “plavih” Filip Barović, koji je u drugom meču pogodio oba šuta za dva poena i upisao četiri skoka u odbrani.

Dobra igra Budućnosti na domaćem terenu nije novost ove sezone, u “Morači” su, u Evroligi, padali i evropski velikani, poput CSKA, Barselone i Reala, dok je u ABA ligi samo Crvena zvezda slavila. Problem su do ovog trenutka bila gostovanja, a za odbranu trofeja trebaju i trijumfi na strani.

"Nijesmo baš blistali u gostima ove sezone, ali mislim da nam je trebao meč kakav smo odigrali u nedjelju da tačno vidimo šta sve ova ekipa može i kako može da igra, pogotovo u odbrani, kako agresivni možemo da budemo. Mislim da smo dosta podigli samopouzdanje pred treći meč", dodaje Barović.

Ovosezonski bilans Budućnosti i Cedevite je iznednačen 2:2. Oba tima su upisala pobjede na svom terenu, što bi Cedeviti, po toj logici, moglo da pruži početnu prednost u majstorici, posebno što su Zagrepčani na svom terenu samo dva puta u prethodnih 15 mečeva poraženi od “plavih”.

"Ako se pogledaju posljednja dva meča u Podgorici, ne vidim da su nešto slabije odigrali u „Morači“ nego što igraju kod kuće. Međutim, mislim da oni ne mogu mnogo bolje od ovoga".

Stameni Nikšićanin ističe da navijači Budućnosti mogu da budu optimisti kada je plasman “plavih” u finale u pitanju.

"Koristim priliku da pohvalim pravo navijanje i podršku koju smo imali u nedjelju veče u “Morači”. U trenucima kada smo gubili, navijači su nam dali vjetar u leđa, bilo je to, zaista, sjajno navijanje".

Meč sa Panatinaikosom priprema za Cedevitu

Prije nedjeljne majstorice u Zagrebu, Podgoričane u četvrtak očekuje posljednja obaveza na evrosceni. Budućnost gostuje Panatinaikosu, što je posljednja šansa da šampion ABA lige upiše pobjedu na strani u elitnom takmičenju nakon šest trijumfa kod kuće. Ko zna, možda se posreći Baroviću i drugovima da sa dvije pobjede u gostima zaokruže sjajnu sedmicu…

"To bi bilo idealno rješenje", uz osmijeh kaže Barović.

"Ali, ipak treba znati da ćemo utakmicu protiv Panatinaikosa iskoristi da se pripremimo za Cedevitu, i podijeliti minute i uloge na terenu, kako bismo u Zagreb otišli zdravi i, koliko god možemo, odmorni. Pokušaćemo da u Zagrebu pružimo partiju kao u prethodnom meču, a ako se to desi, mislim da mi tamo nećemo imati problema", zaključio je Barović.

Bonus video: