Divovi iz Crne Gore mogu da budu iznenađenje u Kini

U poređenju sa Crnom Gorom i Novi Zeland sa 4,7 miliona stanovnika izgleda kao gigantska zemlja, navodi FIBA
2750 pregleda 4 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Filip Roganović
Zvezdan Mitrović, Foto: Filip Roganović

"Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije ili istraživanja organizacije eLife, najviši ljudi na svijetu su Holanđani sa prosječnom visinom od 184 centime. Iza njih su Crnogorci - koji su prosječno visoki 183 centimetra.

Igrom sudbine, Crna Gora, druga po visini, postala je najmanja nacija svih vremena koja će igrati na Svjetskom prvenstvu u košarci", tako počinje reportaža o crnogorskom košarkaškom timu na zvaninom sajtu FIBA.

Selektor Zvezdan Mitrović ne obazire se mnogo što će njegovi "divovi" biti debitanti i ne brinu ga ni rivali na Mundobasketu.

"Fokusiraćemo se na naš tim i samo na naš tim. Interesuje me da vidim u kakvom će stanju biti igrači kada dođu u trening kamp i da li ćemo ih imati sve na raspolaganju. Mislićemo tada samo na našu igru, a ne naše rivale", rekao je Mitrović.

U poređenju sa Crnom Gorom i Novi Zeland sa 4,7 miliona stanovnika izgleda kao gigantska zemlja, navodi FIBA.

Crna Gora i Novi Zeland sastaće se u grupi F u Nanđingu.

"To je težak rival. Igraju čvrsto, bore se, uvijek je interesantno gledati ih na najvećoj sceni", naveo je Mitrović.

Grčka i Brazil su favoriti da prođu u narednu fazu...

"Grčka je kandidat za medalju, ako Janis Adetokumbo bude igrao. Brazilci su opasan rival, ali vidjećemo u kakvom će sastavu doći i kakvi su igrači iz njihovog prvenstva", navodi Mitrović.

"Međutim, sa Derekom Nidamom i njegovom paljbom, sa Nikolom Vučevićem i Bojanom Dubljevićem u reketu, te sa Mitrovićevim defanzivnim šemama kojim gradi karijeru u Francuskoj, zemlja od 600 hiljada stanovnika može da bude iznenađenje u Kini. Na njima je da pokažu koliko tereta na ramenima mogu da ponesu divovi iz Crne Gore", zaključuje FIBA.

Bonus video: