Noris Kol još ne misli o Cedeviti: Najbolje od sebe daješ kada si fokusiran na prvu utakmicu

Meč Panatinaikos – Budućnost Voli igra se u četvrtak od 20 sati
1818 pregleda 2 komentar(a)
Noris Kol, Foto: Filip Roganović
Noris Kol, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.04.2019. 17:46h

Košarkaši Budućnost Volija u četvrtak završavaju Evroligu, gostovanjem grčkom gigantu Panatinaikosu.

Za “plave” meč bez takmičarskog značaja, usputna stanica do Zagreba i nedjeljnog meča istine sa Cedevitom u majstorici polufinala ABA liga.

Noris Kol, međutim, ističe da bi takvo razmišljanje bilo pogrešno.

“Nemoguće je preskočiti nešto i reći - ne interesuje me to što je sjutra. Ja o nedjelji uopšte ne razmišljam. Najbolje od sebe možeš da daš samo ako si spreman i fokusiran na naredni trening i na narednu utakmicu. Ništa drugo ne postoji osim prva sljedeća utakmica. Tek kada je završimo razgovaraćemo i misliti o nedjeljnoj. Ako tako bude, imamo velike šanse i u nedjelju”, naglasio je američki plejmejker.

Mnogo iskustva u ovakvim situacijama ima Kol. Borio se, uostalom, za dva šampionska prstena u NBA ligi, osvojio oba, sa Majamijem.

“Igrao sam mnogo važnih utakmica. Što se mene tiče, fokus je na sjutrašnjem meču, želja da igramo kako želimo, da budemo na najvišem mogućem nivou. Šta god da se dogodi sjutra, nas čeka nedjelja”, kazao je Kol.

Panatinaikos je veliki favorit, a domaćinu je pobjeda neophodna za plasman u četvrtfinale.

“Svaka utakmica je drugačija, a moj pristup svakom meču da pobijedim i da odigram dobro. Mi smo takmičari, nema smisla da izlazimo na teren ako ne mislimo da možemo da pobijedimo. Takođe, važno je da napredujemo, a utakmica u Atini je prilika i za to”, zaključio je Kol.

Meč Panatinaikos – Budućnost Voli igra se u četvrtak od 20 sati.

Bonus video: