Kraj Evrolige: Atinska uvertira za Zagreb

Košarkaši Budućnost Volija večeras (20 sati) protiv Panatinaikosa završavaju nastup u Evroligi, sve misli usmjerene na duel sa Cedevitom u nedjelju
1778 pregleda 3 komentar(a)
Nemanja Gordić na meču sa Panatinaikosom u “Morači”, Foto: Filip Roganović
Nemanja Gordić na meču sa Panatinaikosom u “Morači”, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.04.2019. 08:15h

Atina je posljednja stanica košarkaša Budućnost Volija u ovogodišnjoj Evroligi - Podgoričani večeras (20 sati) gostuju Panatinaikosu u meču koji je za “plave” bez takmičarskog značaja, samo usputna etapa do Zagreba i nedjeljnog meča istine sa Cedevitom u majstorici polufinala ABA lige. S druge strane, Panatinaikosu je potrebna pobjeda da bi osigurao plasman u plej-of.

- Utakmica je mnogo važnija za Panatinaikos nego za nas. Oni se bore za plej-of, njima je potrebna pobjeda, i svakako će njihov pristup biti maksimalan. Što se nas tiče, utakmica u Zagrebu je prioritet. Ali, kao što je trener rekao, ne možemo zanemariti utakmicu u Atini. Imali smo sličnu situaciju pred prošlu utakmicu sa Cedevitom, kada smo igrali protiv Barselone. Odigrali smo dobar meč i dobrom raspoloženju smo dočekali meč u ABA ligi. Trudićemo se da isto uradimo i sada - ističe plejmejker “plavih” Nemanja Gordić.

A Noris Kol ističe da bi bilo pogrešno razmišljati o Cedeviti prije utakmice protiv Panatinaikosa, koji je u “Morači” u prvom dijelu sezone slavio 72:67.

- Utakmica u Atini je odvojena od one protiv Cedevite. Bez obzira na to što se dogodi protiv Panatinaikosa, svakako nas čeka utakmica u nedjelju. Jednostavno, moramo da se fokusiramo na meč protiv Panatinaikosa, da kontrolišemo ono što možemo, da igramo onako kako želimo. Moj fokus je samo na ovoj utakmici, ne razmišljam o nedjelji - istakao je Kol.

5 puta su se sastali Budućnost i Panatinaikos u Evroligi, i svih pet susreta je dobio šestostruki šampion Evrope. Bio je bolji od Budućnosti u sezonama 2001/02. i 2002/03, kao i u prvom meču ove sezone u “Morači” 2. novembra prošle godine

Američki košarkaš dodaje da on ima isti pristup na svakom meču.

- Svakom duelu prilazim sa željom da napredujem. Očekujem da igramo dobro i da se borimo za pobjedu. Nema svrhe da idemo tamo ako ne vjerujemo da možemo da slavimo. Mi smo takmičari, meč sa Panatinaikosom je još jedna šansa da budemo još bolji - dodao je Kol.

Gordić kaže da nijedan trening ne može mjeriti sa utakmicom.

- S te strane utakmica u Atini je dobra. Sa druge strane, moramo da budemo i oprezni. Za nas je ovo okršaj bez opterećenja - zaključio je Gordić

Pobjeda protiv Cedevite bi značila više nego bilo koja ove sezone

Meč sa Panatinaikosom je posljednja šansa za Budućnost da upiše prvu pobjedu u gostima u ovoj sezoni u Evroligi, u kojoj je uknjižila šest pobjeda u “Morači”.

- Cijele sezone nismo pobijedili u jakoj utakmici na strani, to je činjenica i ne treba bježati od toga. Šta je, tu je, imamo šansu da se ispravimo već u Zagrebu. Ta utakmica ne bi izbrisala sve što je bilo do sada, ali bi pobjeda u Zagrebu sigurno značila više nego bilo koja ove sezone. Trudićemo se da u nedjelju uspijemo i da izborimo finale - kaže Gordić.

Bonus video: