Trinkjeri: Ovo je boks, samo da ne bude udaraca ispod pojasa

Partizan će se sjutra od 18 sati sastati sa Crvenom zvezdom u odlučujućoj, trećoj utakmici polufinalne serije plej-ofa ABA lige
1176 pregleda 1 komentar(a)
Andrea Trinkjeri, Foto: Predrag Milosavljević
Andrea Trinkjeri, Foto: Predrag Milosavljević

Trener Partizana Andrea Trinkjeri rekao je danas da njegova ekipa "nikad neće baciti peškir" i da će bokserskim rječnikom "proliti znoj i krv", jer protiv Crvene zvezde brani čast velike ekipe u evropskoj košarci.

"Košarka je kao boks. Daću sve od sebe da nas ne zatvore na konopce, da uvijek držimo visok gard, da budemo u stanju da uzvratimo. Mada, nije to dosta, moramo da pokušamo i neki dobar košarkaški udarac, dobar potez tokom 40 minuta. Uvjeren sam da šta god bude nikada nećemo baciti peškir, muški i fer ćemo da se borimo, prolićemo znoj i krv jer branimo čast jedne velike ekipe u evropskoj košarci. Ovo je nokaut utakmica, svaka stvar može da bude važna, svaka nijansa", rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare.

Partizan će se sjutra od 18 sati sastati sa Crvenom zvezdom u odlučujućoj, trećoj utakmici polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

"Nije važno šta se kaže, već ko posljednji kaže. Nije ovdje stvar u riječima, ovo je košarkaški teren i igrači su glavna stvar. Neće riječi dati koš. Ima mnogo faktora, mozaik je ogroman, ali ono što drži cijeli mozaik zajedno jeste koncentracija, svih 40 minuta, vrhunska koncentracija, da te ništa ne poremeti. Šampioni su uvijek oni koji uspijevaju da igraju u svakoj situaciji, da drže koncentraciju u svakoj situaciji. Samo želim da u ovakav duel sa ovakvim fantastičnim protivnikom kakav je Zvezda, ne bude udaraca ispod pojasa, to je moja najveća želja. Voleo bih da budemo kao Roki Marćano, on je jedini ostavio boks bez poraza", kazao je Trinkijeri.

Po njegovim riječima, prva utakmica je bila otvorena, druga fizička, a da će u trećoj odlučiti detalji kojih ima mnogo.

"Sutra može sve da se desi, i na jednu loptu, i da se razvije utakmica. Oni će probati odmah da nas nokautiraju. Skočiće na nas, a mi moramo da se pripremimo da izdržimo, da se žrtvujemo. Kako će biti - ne znam, znam kako može da bude", naveo je trener Partizana.

Bonus video: