Varnice pred derbi, Tomić odgovorio Trinkjeriju: Ne treniram boksere, već košarkaše

Zvezda i Partizan će se sastati u odlučujućoj, trećoj utakmici polufinalne serije ABA lige
2259 pregleda 0 komentar(a)
Milan Tomić, Foto: Crvena zvezda MTS
Milan Tomić, Foto: Crvena zvezda MTS
Ažurirano: 05.04.2019. 16:26h

Trener Crvene zvezde Milan Tomić izjavio je danas da su njegovi košarkaši koncentrisani samo na utakmicu i da želi da izoluje ekipu od, kako je naveo, "smIJešnih stvari" koje se dešavaju.

"Igrači su koncentrisani samo na košarku. A, to što se napravilo, nije se napravilo od strane Zvezde, već sa druge strane. Živimo za ovaj klub i za to da se plasiramo u finale. Svako pokušava da na svoj način napravi nešto što bi moglo da utiče na naš klub, ali toga neće biti", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Zvezda i Partizan će se sastati u odlučujućoj, trećoj utakmici polufinalne serije ABA lige.

"Utakmica znači mnogo. Tim treba da se koncentriše samo na košarku jer sa druge strane pokušavaju da naprave male igranke koje mogu da utiču na naš tim. Hoću da izolujem ekipu od svih tih smiješnih stvari", kazao je Tomić.

Smetaju mu reči trenera Partizana Andree Trinkijerija koji je koristio bokserske termine u prethodna dva obraćanja javnosti.

"Posao je da radim kao trener košarkaša, a ne kao trener boksera. Igračima ne mogu da kažem ni krv, ispod pojasa, ni brutalni udarci, već im pričam samo o vezi košarke i sporta. Košarke, u kojoj je Srbija prva u tom sportu. Sa one tamo strane govore u vezi napretka srpske košarke, a s druge strane se pominju krv, udarci, brutalnosti i tako te stvari. Vjerovatno pokušavaju da naprave pritisak na nas, ali su se prevarili i prave pritisak samo sebi. Ovo nije bitka za život i smrt, ovo je bitka da se dobije utakmica", rekao je Tomić.

Po njegovim riječima, mnogo mladih ljudi i djece čita medije i gleda utakmice i da je najbolje za srpsku košarku da se ne koriste takvi termini, već da treba da se priča samo

Tomić je pozvao navijače da pomognu ekipi da pobijedi.

"Ovo je sigurno najbitniji trenutak sezone. Igraćemo jednu od odlučujućih utakmica, svjesni smo da je veoma bitna utakmica i želimo da je dobijemo", rekao je trener Zvezde.

Utakmica će se igrati u subotu od 18.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Bonus video: