Šehović pred Zagreb: Ponovo bi mogla da odluči jedna lopta

Druga utakmica polufinala plej ofa igra se u nedjelju od 18 sati
0 komentar(a)
budućnost cedevita, Foto: Filip Roganović
budućnost cedevita, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.03.2018. 15:55h

Košarkaši Budućnosti će u nedjelju u zagrebačkom “Domu sportova” imati prvu meč loptu za plasman u finale ABA lige.

Cedevita je pod moranjem i pritiskom, Budućnost na drugoj strani, u nešto lagodnijoj poziciji, pred čak sedmi međusobni duel ove sezone...

“Mi osokoljeni putujemo u Zagreb. Ovo je jedna od dvije meč lopte, ali koja bi mogla da bude presudna. Daćemo sve od sebe i uz bolju igru nego u Podgorici dođemo do pobjede u gostima”, rekao je Suad Šehović.

Dramatična pobjeda, ostvarena nakon preokreta u posljednjem minutu, mogla bi da se odrazi na samopouzdanje domaćeg tima.

“Dobro se poznajemo neće biti nekih iznenađenja. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo fizički i psihički. Neće taktika biti ključna – već želja, motivacija... Treba da ispravimo stvari koje su bile loše, dobre zadržati, i smirenošću pokušati da sve riješimo u Zagrebu”, kazao je Šehović.

Cedevita je u prvom meču, 53 sekunde prije kraja, imala vođstvo od četiri poena i pobjedu u rukuma, ali su “plavi” u samoj završnici uz veliku podršku sa tribina uspjeli da bace u očaj hrvatskog šampiona.

“Očekujem takvu utakmicu i u Zagrebu. Mislim da će jedna lopta odlučiti i u drugom meču”, ističe Šehović.

Budućnost će šesti put igrati za finale ABA lige.

“Plavi” su 2011. u ljubljanskim “Stožicama” na fajnl-foru izgubili od Partizana, kao i godinu kasnije od Makabija, koji je bio domaćin završnice u Tel Avivu.

Naredna dva poraza u polufinalima plej ofa ABA lige bila su najbolnija - prvo od Cedevite 2014/15 3:2 u seriji, a potom Mega Leksa 2015/16, 2:0 .

Prošle godine, crnogorskog šampiona eliminisala je Crvena zvezda sa 2:1 u pobjedama.

Ekspedicija Budućnosti sjutra preko Ljubljane putuje u Zagreb. Druga utakmica polufinala plej ofa igra se u nedjelju od 18 sati. Eventualna majstorica na programu je posljednjeg dana marta u Podgorici.

Bonus video: