Vestbruk i Grin najprecjenjeniji, po mišljenju NBA igrača

Na glasanju za najkorisnijeg igrača Džejms Harden dobio je 44,3 odsto glasova, Janis Adetokumbo 38,9 odsto
1276 pregleda 0 komentar(a)
Vestbruk, Foto: Reuters
Vestbruk, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2019. 11:21h

Rasel Vestbruk i Drejmond Grin najprecjenjeniji su igrači u NBA ligi.

To je stav 127 košarkaša u anonimnoj anketi za The Athletic.

Od 47 igrača koji su, među više ponuđenih tema, glasali u kategoriji “najprecjenjeniji igrač“, Grin i Vestbruk dobili po 17 odsto glasova.

Za njima slijede Džimi Batler, Endru Vigins i Karl-Entoni Tauns (6,3 odsto), pa Džejms Harden, Ben Simons, Lebron Džejms i Kajl Lauri (4,2 odsto). Nikola Jokić i Luka Dončić su u istoj kategoriji dobili po jedan glas.

Vestbruk ove sezone prosječno bilježi 23 poena, 11 skokova i 10,7 asistencija, i to je treća sezona zaredom koju će okončati sa tripl-dablom kao prosječnim skorom. Grin prosječno bilježi 7,5 poena, 7,3 skoka i sedam asistencija.

Na glasanju za najkorisnijeg igrača Džejms Harden dobio je 44,3 odsto glasova, Janis Adetokumbo 38,9 odsto, a Pol Džordž 12,7 odsto.

Najviše igrača bi sa Janisom Adetokumbom započeli izgradnju uspješnog tima, a većina košarkaša izabrala je Grega Popovića kao trenera pod kojim bi voljeli da igraju.

Kada je riječ o najboljim defanzivcima, na prvom mjestu je Kavaj Lenard, a slijede Pol Džordž i Rudi Gober.

Kajri Irving je bio ubjedljivo prvi u glasanju na pitanje “ko najbolje barata loptom“, a Majkl Džordan dobio je čak 73 odsto glasova kao najbolji igrač svih vremena – slijede Džejms sa 11,9 odsto i Kobi Brajant sa 10,6 odsto.

Bonus video: