Čović: Potrebna nam je pomoć države u borbi protiv državnog projekta

Crvena zvezda i Budućnost Voli u petak igraju prvi meč finala ABA lige
8771 pregleda 43 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: BRANISLAV BOZIC
Nebojša Čović, Foto: BRANISLAV BOZIC
Ažurirano: 09.04.2019. 14:04h

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović pozvao je državu da pomogne klubu u borbi za titulu ABA lige.

On je to rekao uoči početka finalne serije, u kojoj će se “crveno-bijeli“ sastati sa ekipom Budućnosti.

"Za nas je finalna serija ABA lige važna jer je to posljednji korak ka cilju koji smo definisali, a to je osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu. To nije samo klupski interes, mislim da je to kompletan interes srpske košarke, da ima predstavnika u Evroligi, a na neki način to je i interes cijele Republike Srbije. Neophodna nam je pomoć države u poslu koji je ispred nas. Naglašavam države jer ćemo se u finalu sresti sa klubom koji je očigledno državni projekat, korporativne organizacije", rekao je Čović prenosi B92.

On je pozvao navijače Zvezde da ispune halu "Aleksandar Nikolić" i da korektno navijaju.

“Gostujućim navijačima neće biti dozvoljen ulazak u dvoranu. Neće biti dozvoljena obilležja Budućnosti. U Podgorici je u drugom kolu prebijen navijač Zvezde koji je bio sa unučićima, a imao je samo šal. Ne bismo željeli da se takvi slučajevi ovde dese, hoćemo da cijela utakmica protekne u najboljem mogućem bezbjednosnom redu. Imamo prednost domaćeg terena i maksimalno ćemo je koristiti", kazao je Čović.

Istakao je da mu je žao što Zvezda neće igrati protiv Partizana u finalu.

"Polufinalna serija je bila finale pre finala. Nemamo ni vremena ni prostora da budemo u euforiji. Žao mi je što to stvarno nije bilo finale, ali šta da radimo... Srbija kao zemlja košarke ima najkvalitetnije košarkaške klubove, tu ne isključujem Partizan i mnoge druge klubove, što se pokazalo kroz prvu ABA ligu, gdje su i FMP i Mega ostvarili rezultate sa izuzetno mladim timovima, ali i u drugoj ABA ligi", naveo je on.

Dodao je da će u finalu najviše zavisiti od toga kako Zvezda bude igrala.

"Veoma mnogo zavisi od podrške navijača. Ona je bila izvanredna, Zvezda je pokazala da ima ubedljivo najbolje navijače i očekujem da prevazidju sebe. Teren je ipak teren, tu treba pokazati, a drugačije je kada imaš dopunsku energiju navijača. Igramo protiv ubedljivo najskupljeg tima. Crna Gora jeste mala, ali kao tako mala može da da mnogo više para nego Crvena zvezda", rekao je Čović.

Upitan šta je drugačije u odnosu na prošlu sezonu, Čović je odgovorio:

"Sve je drugačije i sve će biti drugačije".

Istakao je važnost i prve i druge utakmice finalne serije.

"Na kraju se to svelo ko nam je kriv kada smo imali Lesora. Može sve da bude ovako i onako, ali igrači i treneri moraju na kraju da odluče o nekim stvarima. Svi koji su na toj ploči odlučuju, a to nisu samo igrači i treneri, tu je i zapisnički sto", rekao je Čović.

Bonus video: