Drenovac i Najt razdužili opremu

Mornar se odrekao još dva stranca pred start crnogorske košarkaške Superlige
1259 pregleda 0 komentar(a)
Đorđe Drenovac, Foto: KK Mornar
Đorđe Drenovac, Foto: KK Mornar

Ako ne bude novih odlazaka, Mornar će crnogorsku Superligu, u kojoj brani titulu, dočekati sa četvoricom stranaca. Srpski košarkaš Đorđe Drenovac i Amerikanac Deišon Najt, naime, više nijesu igrači barskog kluba.

Drenovac je u Bar stigao prije početka tekuće sezone, a u ABA ligi je ljevoruki košarkaš imao prosjek od 7,3 poena, 1,5 skokova i 0,8 asistencija po utakmici.

Plejmejker Najt je početkom februara stigao u Mornar iz bugarskog Akademika, odigrao je samo četiri meča u ABA ligi, uz prosjek od 7,5 poena, 2,3 asistencije i 1,8 skoka po meču.

Prije Drenovca i Najta, Mornar je, po završetku ABA lige, napustio i francuski centar Londing Sane.

Prema propozicijama Košarkaškog saveza Crne Gore, u Superligi mogu nastupati samo tri igrača, pa je “skraćivanje” liste stranaca u Mornaru bilo očekivano.

U rosteru su od inostranih igrača sada srpski košarkaši Nikola Rebić, Strahinja Mićović i Uroš Luković, te Amerikanac Antabija Voler.

Mornar je ABA ligu završio na devetom mjestu, sa osam pobjeda i 14 poraza. Nastup u Evrokupu je završio u grupnoj fazi, uz dvije pobjede i osam poraza, a poražen je u polufinalu Kupa Crne Gore od Budućnosti, kojoj će biti glavni konkurent za titulu u ovogodišnjem šampionatu Crne Gore.

Bonus video: