Veliki brejk Orlanda u Torontu, Netsi utišali Filadelfiju

Nikoli Vučeviću 11 poena u pobjedi Medžika na teškom gostovanju kod Reptorsa
2997 pregleda 0 komentar(a)
Di Džej Augustin, Foto: Reuters
Di Džej Augustin, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.04.2019. 02:28h

Košarkaši Orlanda napravili su veliki brejk u prvoj utakmici plej-of serije na gostovanju kod Toronta.

Ekipa Medžika slavila je 104-101, a crnogorski as Nikola Vučević je upisao 11 koševa, uz osam skokova i tri asistencije. Baranin je imao loše šutersko veče (3/14) u dvoboju protiv jednog od najboljih NBA defanzivaca u posljednjoj deceniji, Marka Gasola, ali je u završnici utakmice postigao nekoliko važnih koševa za svoj tim.

Di Džej Augustin je priredio hladan tuš domaćim navijačima trojkom na 3.4 sekunde do kraja utakmice, a ujedno je bio i najefikasniji igrač svog tima sa 25 koševa.

Kavaj Lenard i Paskal Sijakam su bili najefikasniji u redovima Reptorsa sa 25, odnosno 24 poena, a Lenard je promašio odlučujući šut za izjednačenje u posljednjem napadu svog tima.

Ekipa Medžika je u prvom poluvremenu imala čak 16 poena prednosti, da bi Toronto serijom od 22-2 krajem druge i početkom treće dionice preuzeo kormilo. Ipak, Orlando je tokom cijelog meča održavao priključak i domaćoj ekipi nije dozvolio da dođe do značajniije prednosti, a ta upornost im je na kraju donijela i pobjedu na teškom gostovanju.

Bruklin Netsi su ranije večeras priredili neprijatno iznenađenje navijačima u Filafeldiji. Tim iz Njujorka slavio je 111-102, a u prelomnim trenucima utakmice imao i 17 poena prednosti.

Dianđelo Rasel je bio najbolji u ekipi Netsa sa 26 poena, dok je Džimi Batler (36 poena), uz Džoela Embida (22) bio jedina svijetla tačka u poraženom timu. Embid je uprkos povredi nastupio u večerašnjoj utakmici, a njegovu ograničenu minutažu iskoristio je Boban Marjanović koji je za 15 minuta na parketu upisao 13 poena sa klupe.

Navijači u Filadelfiji su više puta u završnici zvižducima pokazali igračima Siksersa šta misle o njihovom večerašnjem izdanju, a ponašanje publike je nakon utakmice osudio plejmejker domaćih, Ben Simons, koji je u porazu svog tima postigao svega devet koševa.

Bonus video: