Tomić: Na ovakvom terenu i u ovakvim uslovima ne možeš da odigraš kvalitetno

Budućnost je slavila 80:72 u trećem meču finala ABA lige i smanjila na 2:1 u seriji
5002 pregleda 2 komentar(a)
Sa meča Budućnost Voli - Crvena zvezda, Foto: Savo PRELEVIĆ
Sa meča Budućnost Voli - Crvena zvezda, Foto: Savo PRELEVIĆ

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić ocijenio je da je uzrok poraza njegove ekipe od Budućnosti nedostatak koncentracije u trećoj četvrtini.

Budućnost je slavila 80:72 u trećem meču finala ABA lige i smanjila na 2:1 u seriji.

"Mislim da smo kontrolisali meč u prvih 20 minuta. Igrali smo onako kako smo se dogovorili. Na poluvremenu smo se dogovorili da odigramo još bolje, snažnije i kvalitetnije kako bismo mogli da dobijemo ovaj meč. Mi smo odigrali skroz naopačke, kao da sam im rekao da igraju najgore moguće", rekao je Tomić novinarima poslije meča.

Crveno-bijeli su na poluvremenu imali prednost od 50:45, ali su u trećoj četvrtini postigli svega osam poena.

"Ništa nismo odigrali u napadu, a u odbrani je nedostajala koncentracija. Treća četvrtina je bila ključna i zato smo izgubili. To pokazuju i brojke. Imali smo 11 asistencija i 16 grešaka. Nismo igrali kao tim, već kao pojedinci", rekao je Tomić.

On je kazao da njegova ekipa "mora što bolje da se spremi za sljedeću utakmicu", kao i da u večerašnjoj nije bilo nikakvog iznenađenja.

"Koncentracija je bila ključna. Na ovakvom terenu i u ovakvim uslovima, ako nemaš koncentraciju, ne možeš da odigraš kvalitetno", kazao je trener Zvezde.

Na pitanje novinara da li je Stratos Perperoglu nedostajao njegov timu, Tomić je kazao da se mora igrati bez onoga koga nema.

Bonus video: