Hjuston rutinski, Boston do preokreta na krilima Tejtuma i Irvinga, "MVP pjesme" za Janisa

Najbolji igrač Hjustona Džejms Harden bio je najefikasniji u svojoj ekipi sa 32 poena, a dodao je i 13 skokova i 10 asistencija i ostvario treći tripl-dabl u plej-ofu u karijeri
434 pregleda 0 komentar(a)
Džejms Harden i Riki Rubio, Foto: Reuters
Džejms Harden i Riki Rubio, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2019. 09:12h

Košarkaši Hjustona rutinski su pobijedili su Jutu 118:98 i poveli sa 2:0 u četvrtfinalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Rokitsi su vodili od prvog do posljednjeg sekunda, a već u prvoj četvrtini se moglo naslututi kako će se utakmica završtit: Hjuston je nakon prvih 12 minuta igre vodio 39:19.

Najbolji igrač Hjustona Džejms Harden bio je najefikasniji u svojoj ekipi sa 32 poena, a dodao je i 13 skokova i 10 asistencija i ostvario treći tripl-dabl u plej-ofu u karijeri.

Raspoložen za igru bio je i Kris Pol koji je ubacio 17 poena uz četiri skoka, tri asistencije i dvije blokade.

U poraženom timu, Riki Rubio je postigao 17 poena, imao četiri skoka i devet asistencija.

Naredni meč igra se u noći između subote i nedelje.

Košarkaši Bostona poveli su sa 2:0 u četvrtfinalu plej-ofa Istočne konferencije, pošto su u drugom meču savladali Indijanu sa 99:91.

Seltiksi su do druge pobjede u seriji došli preokretom, koji su u poslednjoj četvrtini režirali Kajri Irving i Džejson Tejtum.

Indijana je odlično počela, raspoložen je bio hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, pa su Pejsersi u jednom momentu imali i osam poena viška - 27:19.

Veliku razliku napravili su Pejsersi u trećoj dionici, koju su dobili sa 29:16, , pa su pred posljednjih 12 minuta imali +11.

Razigrali su se Seltiksi u posljednjoj četvrtini, počeli su da pogađaju, pa su preko Tejtuma i Irvinga preuzeli kontrolu na terenu. Nije Indijana uspijevala da se izbori sa odbranom rivala, pa je u ovoj dionici ostigla samo 12 poena.

Mada su Pejsersi na minut do kraja vodili sa 91:89, trojka Tejtuma nagovijestila je preokret. Ispratio ga je Hejvord u završnici, pa je poenima njih dvojice i završen meč.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kajri Irving sa 37 poena, šest skokova i sedam asistencija, dok je Džejson Tejtum zabilježio 26 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

U dresu Indijane najbolji je bio Bojan Bogdanović sa 23 poena, osam skokova, dvije asistencije i četiri ukradene lopte.

Košarkaši Milvokija savladali Detroit sa 120:99, pa i oni sada vode sa 2:0 u četvrtfinalu plej-ofa Istočne konferencije.

Pistonsi su zaprijetili samo u drugoj četvrtini, koju su dobili sa 32:20.

Domaća publika je sa pjevala "MVP pjesme" Janisu Antetokumbou, a on je uzvratio novim dabl-dablom - 26 poena, 12 skokova i četiri asistencije.

Grik Frik je meč završio sa 26 poena, uz pogođenih 11 šuteva iz igre od 18 pokušaja, a imao je i 12 skokova, četiri asistencije i dve blokade.

Erik Bledso je dodao 27 poena, uz četiri skoka, šest asistencija i tri ukradene lopte. Rasoložen je bio i Kris Midlton koji se zaustavio na 24 poena, pet skokova i osam asistencija.

U poraženom timu istakao se Andre Dramond koji je postigao 18 poena, uz 16 skokova.

Blejk Grifin nije bio u sastavu Pistonsa zbog povrede.

Naredna utakmica igra se u Detroitu u noći između subote i nedjelje.

Bonus video: