Gordić i Ivanović: Idemo u Zagreb da završimo seriju

Budućnost u subotu u poslijepodnevnim satima putuje u Zagreb. Meč se igra u nedjelju od 18 časova
87 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost Cedevita, Foto: Filip Roganović
Budućnost Cedevita, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.03.2018. 16:28h

Košarkaši Budućnost Volija stekli su prednost u polufinalnoj seriji ABA lige, dramatičnom i slatkom pobjedom nad Cedevitom i u Zagreb idu sa ciljem da završe posao, ali svjesni i da je “ranjeni”rival i najopasniji...

“Biće sigurno teška utakmica, kao i svaka protiv njih. Odlična su ekipa, to se vidjelo i ovdje u prvom meču. Na kraju su nijanse odlučivale. Oni će se sigurno potruditi da odbrane svoj teren. Mi, prije svega moramo ispraviti neke stvari u odbrani i onda ćemo imati šanse da seriju završimo u Zagrebu", kazao je Nemanja Gordić.

Nikola Ivanović smatra da način na koji se Budućnost vratila i dobila prvi meč može da ostavi trag na zagrebački tim...

“Način na koji smo pobijedli u Morači može da nam pomogne. Mislim da će oni teško da se oporave od takvog poraza. Plan i ideja su da se u Zagrebu završi serija”, kazao je Ivanović.

Jasna je, dakle, namjera “plavih” da urade sve da izbjegnu majstoricu, bez obzira što bi se odlučujući meč odigrao u Podgorici. Cedevita bi tada imala ulogu rasterećenog tima, koji nema šta da izgubi...

“Ne treba razmišljati o tome uopšte. Razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici. Ako dođe do majstorice imaćemo vremena da se spremimo. Ali, fokus je sada na Zagreb”, ističe Gordić.

“Postojali bi mogućnost da se mišići stisnu u majstorici. Želimo da je izbjegnemo pobjedom u Zagrebu”, kazao je Ivanović.

Cedevita je u Podgorici odigrala najbolji meč sezone, potvrdila da ima veliki individualni kvalitet, sa Čerijem i Nikolsom, koji će sigurno biti pod posebnom lupom, ali i pritiskom u drugom meču serije...

“Nikols i Čeri su odigrali najbolju utakmicu u sezoni. Čeri je pogodio šuteve koje inače ne pogađa. Sada ćemo posebno biti oprezni, obratićemo pažnju na neke stvari koje su radili u Podgorici”, kazao je Ivanović.

“Znali smo da su dobri, da imaju veliki individualni kvalitet, iskusne igrače, koji su igrali ovakve utakmice. Bilo je na jednu loptu, na sreću otišlo je na našu stranu”, kazao je Gordić.

Upravo je Gordić bio meč-viner, trojkom i sa linije penala odlučio meč...

“Svi smo bili mirni. Nismo odustajali. Iako se u pojedinim momentima činilo da je meč izgubljen, nismo se predavali i na kraju se to isplatilo”, kazao je Gordić.

Budućnost u subotu u poslijepodnevnim satima putuje u Zagreb. Meč se igra u nedjelju od 18 časova. Eventualna majstorica ponovo u “Morači” posljednjeg dana marta.

Bonus video: