Toronto prejak za Orlando, Tander do prve pobjede protiv Portlanda

Boston poveo sa 3-0 protiv Indijane i sada ih samo jedna pobjeda dijeli od plasmana u narednu rundu
1117 pregleda 0 komentar(a)
Vučević, Foto: AP Photo
Vučević, Foto: AP Photo

Košarkaši Orlanda poraženi su na domaćem parketu od Toronta (93-98) u trećoj utakmici prve runde NBA plej-ofa. Reptorsi su pobjedom nadoknadili poraz iz prvog meča na svom terenu i vode 2:1 u seriji.

Nikola Vučević je za 39 minuta na parketu imao 22 poena, uz 14 skokova, šest dodavanja i tri blokade, dok je Terens Ros sa klupe ubacio 24 koševa, od čega pet trojki.

Paskal Sijakam je bio najzaslužniji za pobjedu Reptorsa u Floridi sa 30 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Boston je na gostovanju kod Indijane poveo sa 3-0 u seriji i Seltikse sada samo jedna pobjeda protiv Pejsersa dijeli od plasmana u narednu rundu.

Seltiksi su slavili rezultatom 104-96, a najbolji u redovima gostiju bio je Džejlen Braun sa 23 poena. Kajri Irving je ubacio 19 koševa, Džejson Tejtum 18, a Al Horford 16, čime je cijela startna petorka Bostona osim Arona Bejnsa imala dvocifren učinak.

Oklahoma Siti je došao do prve pobjede u seriji protiv Portlanda i smanjio zaostatak za Blejzersima koji su slavili u prva dva meča na svom terenu.

Ekipa Tandera pobijedila je rezultatom 120-108, a Rasel Vestbruk je predvodio tim sa 33 koša, 11 dodavanja i pet skokova, dok je Pol Džordž na 22 poena dodao po šest skokova i asistencija.

Demijen Lilard je u poraženom timu imao 32 poena, što ovoga puta nije bilo dovoljno za trijumf protiv raspoloženog domaćina.

Bonus video: