Jokićeva dominacija za slavlje u San Antoniju

Nagetsi priredili preokret nakon dvocifrenog minusa, srpski centar najzaslužniji za veliku pobjedu
2874 pregleda 2 komentar(a)
Jokić, Foto: AP
Jokić, Foto: AP

Košarkaši Denvera izjednačili su rezultat u plej-of seriji sa San Antonijom na 2-2 nakon velike pobjede na gostovanju u Teksasu, 117-103.

Nagetsi su priredili preokret nakon dvocifrenog minusa, a najzaslužniji za trijumf gostiju bio je srpski centar Nikola Jokić, koji je meč završio sa 29 poena (10/22 iz igre), 12 skokova i osam asistencija.

U pobjedničkom timu istakli su se Džamal Marej sa 24 poena i šest asistencija, i Tori Kreg koji je dodao 18 poena i osam skokova.

Nagetsi će u utorak veče imati priliku da pred svojim navijačima po prvi put povedu u uzbudljivoj seriji protiv tima Grega Popoviča.

Hjuston je slavio na prvom gostovanju kod Jute (104-101) i poveo sa sigurnih 3-0 u seriji.

Domaći tim imao je prednost na poluvremenu, ali su Rokitsi u nastavku uspjeli da slome otpor ekipe Džeza i meč riješe u svoju korist.

Džejms Harden je bio najbolji u timu Hjustona sa 22 poena, deset asistencija i čak šest ukradenih lopti, dok je Kris Pol ubacio 18 koševa.

Donovan Mičel je sa 34 poena bio najefikasniji igrač na parketu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu njegovog tima protiv favorizovanih Rokitsa, koje sada jedna pobjeda dijeli od plasmana u narednu rundu.

Košarkaši Filadelfije ponovo su pobijedili u uzavreloj atmosferi na gostovanju kod Bruklina (112-108).

Siksersi su meč prelomili u posljednjem minutu, a utakmicu je, između ostalog, obilježio incident nakon faula Džoela Embida nad Džeretom Alenom, nakon kojeg su isključeni igrač domaćih Džered Dadli i košarkaš Filadelfije, Džimi Batler.

Embid je uprkos prognozama nastupio i bio igrač utakmice sa 31 poenom, uz 16 skokova i sedam asistencija, a pratio ga je Tobajas Heris sa 24 koševa, osam uhvaćenih lopti i šest dodavanja.

Siksersi sada imaju prednost od 3-1 u seriji, nakon iznenađujućeg poraza na startu, i pred domaćim navijačima imaju šansu da se plasiraju u narednu rundu.

Milvoki je ponovo bio ubjedljiv u duelu sa Detroitom (119-103) i pokazao da će biti najveća prepreka za rivale na Istoku. Baksi sada vode sa uvjerljivih 3-0 u seriji.

Kris Midlton je ubacio 20 koševa, Bruk Lopes i Erik Bledso po poen manje, dok je Janis Adetokumbo utakmicu završio sa 14 poena i 10 skokova.

Detroitu nije mnogo pomogao ni povratak Blejka Grifina koji je utakmicu okončao sa 27 koševa.

Bonus video: