Bošković: Idemo sa ciljem i željom da osvojimo trofej

Košarkašice Budućnost Bemaxa otputovale su za bugarsku Montanu, gdje ih u subotu i nedjelju očekuje finalni regionalne turnir WABA lige
160 pregleda 0 komentar(a)
ŽKK Budućnost press, Goran Bošković, Božica Mujović
ŽKK Budućnost press, Goran Bošković, Božica Mujović
Ažurirano: 22.03.2018. 21:31h

Košarkašice Budućnost Bemaxa su spremne za peti uzastopni fajnl-for regionalne WABA lige, koji se u subotu i nedjelju igra u bugarskoj Montani. Podgoričanke su do sada tri puta gubile polufinale, a jedino finale su igrale pretprošle godine u Podgorici, kada su i osvojile jedini trofej u ovom takmičenju...

"To znači da je naš klub prepoznat na ovim prostorima, po rezultatima jedan od najboljih, ako ne i najbolji. Ove godine, kao što znate, krenuli smo sa dosta povreda, nastavili smo onamo gdje smo stali otprilike prošle godine, tako da smo dosta problematično ušli u sezonu. Mislim da smo se dizali iz kola u kolo, da smo igrali sve bolje, očekujem da smo sada u najboljoj formi od početka sezone", rekao je trener “plavih” Goran Bošković, na današnjoj konferenciji za novinare uoči puta za Montanu, ističući da je aktuelni zdravstveni bilten dobar.

Budućnost će u subotu (18 sati) u polufinalu igrati protiv domaćina finalnog turnira, Montane.

"Fajnl-for je specifično i nezgodno takmičenje, nema vremena za popravke, nema se pravo na grešku, moramo biti fokusirani od prvog momenta. Prvu utakmicu igramo protiv Montane, koja je izvanredan klub i tim, sa najvećim budžetom ove sezone, a uz to su i domaćini fajnl-fora. Možda su zbog toga i blagi favoriti. Međutim, kao i drugi, mi se spremamo, idemo tamo sa jasnim ciljem i željom da osvojimo trofej. Daćemo sve od sebe, maksimum, i nadam se da će to biti dovoljno", dodao je Bošković.

U prvom polufinalu sastaće se Celje i Crvena zvezda.

"Očekuje nas izuzetno težak meč sa Montanom, zbog domaćeg terena imaće i malu prednost. Ali, to ne mora ništa da znači, mi ćemo da izađemo na teren kao da smo mi domaćini, da nametnemo naš ritam i ispoštujemo sve dogovore, da ne dozvolimo neke greške koje smo imali na prethodnoj utakmici. Očekujem da u meč uđemo maksimalno ozbiljno i da pobijedimo -rekla je kapitenka Budućnosti Božica Mujović.

Budućnost i Montana su ove sezone odigrali dva meča u Superligi, Budućnost je slavila u Podgorici (76.63), a Montana u Bugarskoj (67:61).

"Imale smo dovoljno vremena da se pripremimo za protivnika kojeg dobro poznajemo. Naše je da uživamo maksimalno u igri, da ispoštujemo sve što se dogovorimo sa trenerom, da odigramo jaku i agresivnu odbranu, i a onda bi i rezultat trebalo da bude u našu korist", kazala je Nikolina Babić.

Mladi naraštaji kao podrška sa tribina

Košarkašice Budućnost Bemaxa će u Montani imati i organizovanu podršku sa tribina. Naime, četiri najbolje ekipe u Bemax ligi osnovnih škola, OŠ “Pavle Rovinski”, OŠ “Sutjeska”, OŠ “Dragiša Ivanović” i OŠ “Vuk Karadžić”, zahvaljujući sponzoru lige Bemaxu, nagrađene su boravkom u Bugarskoj tokom finalnog turnira WABA lige. Ligu je igralo ukupno 14 škola, podijeljenih u dvije grupe...

"Bemax liga osnovnih kola za djevojčice je već sada sjajnim rezultatima pokazala koliko je važna ne samo za žensku košarku, već i za školski sport uopšte. Odigrano je 14 vikenda košarke u profesionalnim uslovima, počev od od dvorane, pravila igre, do licenciranih sudija. Djevojčice će u Montani tokom tri dana imati priliku da gledaju i upoznaju najjače ekipe u regionalnoj WABA ligi. Osim kompaniji Bemaxu, hvala i Budućnosti koji su nam omogućili igranje ovakve lige zato što je broj djevojčica u školskim sekcijama svakim danom sve veći, a to je podstrek i motiv za nas nastavnike za dalji rad", rekla je Dubravka-Nina Kovačević, nastavica u OŠ “Pavle Rovinski”.

Bonus video: