"As": Budućnost razapeta u Beogradu; "Gazeta delo sport": Rasizam navijača Crvene zvezde

Španski "As" piše da je "Budućnost doživjela raspeće u Beogradu", uz naglasak da su "igrači pljuvani, gađani stolicama i vrijeđani na rasnoj osnovi
20754 pregleda 59 komentar(a)
Naslov u španskom "Asu"
Naslov u španskom "Asu"
Ažurirano: 23.04.2019. 12:47h

O dešavanjima na sinoćnjoj utakmici u Beogradu, skandalu neviđenih razmjera, primitivnom i vulgarnom, zastrašujućem i opasnom piru pripadanika Zvezdinih "ultrasa", te uvredama sa tribina, pišu i svjetski mediji, kojima je ABA lige sve samo ne interesantna...

Španski "As" piše da je "Budućnost doživjela raspeće u Beogradu", uz naglasak da su "igrači pljuvani, gađani stolicama i vrijeđani na rasnoj osnovi".

Italijanska "Gazeta delo sport" prenosi poruku Edvina Džeksona, koji se objavom na društvenim mrežama obratio direktno Svjetskoj košarkaškoj federaciji i prenio da je u Beogradu doživio uvrede i na rasnoj osnovi.

"Košarka je jedna od stvari koje najviše volim u životu i da doživim da me navijači pljuju u lice na terenu, gađaju stolicama i nazivaju majmunom, nikada neće biti prihvatljivo, bez obzira gdje i bez obzira kad", napisao je Džekson.

Madridska "Marka" takođe se bavi dešavanjima u Beogradu, napominjući da je "cijelo finale izazvalo kontroverze", te da je peti meč pretrpio odlaganje "zbog bacanja predmeta na igrače Budućnosti".

"Kada su izašli na zagrijavanje, košarkaši Budućnosti su prošli kroz kišu cigli, upaljača i stolica od najradikalnijih pristalica Crvene zvezde".

"Marka" dodaje da su se incidenti dešavali i na trećem meču u Podgorici, ali da je Budućnost zbog toga sankcionisana pražnjenjem partera i prva dva reda na tribinama.

Uticajni španski list na kraju donosi i izjavu Norisa Kola da "nikad nije igrao u tako neprijateljskom okruženju".

Bonus video: