Trener Zvezde: U Podgorici su me dvojica pljuvala direktno u lice

"Nova godina je prošla, prošlo je vrijeme davanja poklona, pa im nećemo poklanjati ni titulu”, kazao je Tomić za RTS
5351 pregleda 41 komentar(a)
Milan Tomić tokom meča u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Milan Tomić tokom meča u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić kazao je u razgovoru za RTS da je Budućnost htjela da dobije titulu, a ne da igra za nju.

Finalna serija ABA lige između Zvezde i Budućnosti završila se pobjedom Beograđana od 3:2, u mečevima u kojima se najmanje govorilo o košarci.

Kulminacija je bila na posljednjem, petom meču u Beogradu, kada je početak kasnio pola sata, jer igrači Budućnosti nisu imali uslova da se zagrijavaju u uzavrelom "Pionoru".

Tomić u razgovoru za RTS nije, međutim, pominjao dešavanja u petoj utakmici, već ono što se događalo u Podgorici u trećem susretu.

“Tokom cijele finalne serije pokušao sam da budem koncentirsan samo na košarku. Prvu utakmicu u Beogradu smo dobili 19, drugu 38 razlike i onda slijedi naš dolazak u Podgoricu. Krenulo je od samog aerodroma, vozali su nas sat vremena okolo-naokolo, da bismo što kasnije došli u hotel, pa smo zakasnili i na večeru. Bacali su petarde oko hotela, palili baklje da ne možemo da spavamo”, priča Tomić za RTS, prenosi Mozzartsport.

”Od samog ulaska na teren dogodio se fizički obračun. Mene su na poluvremenu spriječili da uđem u tunel. Prišla su mi dvojica i pljuvala me direktno u lice i opet nisam reagovao na to. Napadali su igrače, gađali su članove Zvezdine uprave. Ljudi nisu mogli da gledaju utakmicu, pokušavali su da ostanu koncentrisani, da ne reaguju na provokacije. Htjeli su da dobiju titulu, a da ne igraju košarku”.

Provokacija je, kaže Tomić, bilo i na terenu.

”To se dešavalo i na terenu od strane igrača Budućnosti. Bilo je udaranja naših igrača, sudije to nisu sprječavale. Vukli su ih za dresove, ruke... Noris Kol je fenomenalan igrač, igrao je u NBA, a u cijeloj seriji tri puta je laktom udarao naše igrače... To im nije bilo dovoljno, pa su pokušavali da dobiju titulu, a da ne igraju košarku. Mi smo sa 100 razlike pobijedili Budućnost u Beogradu, igrali smo fenomenalno. Nova godina je prošla, prošlo je vrijeme davanja poklona, pa im nećemo poklanjati ni titulu”.

Bonus video: