Mornar se odrekao i Volera, sa Rebićem, Lukovićem i Mićovićem u odbranu titule

2121 pregleda 6 komentar(a)
Mihailo i Đorđije Pavićević, Foto: KK Mornar
Mihailo i Đorđije Pavićević, Foto: KK Mornar

Košarkaši Mornara će titulu u Superligi Crne Gore braniti sa trojicom stranaca iz Srbije - Nikolom Rebićem, Strahinjom Mićovićem i Urošem Lukovićem.

Barski klub je, dakle, saopštio da se odrekao usluga američkog beka Antabije Volera.

Ranije je završena saradnja sa Francuzom Londingom Saneom, Amerikancem Deošonom Najtom i srpskim košarkašem Đorđem Drenovcem.

Pored njih trojice trener Mihailo Pavićević ima na raspolaganju Nemanju Vranješa, Vukotu Pavića, Radoja Vujoševića, Ivana Jelenića, Marka Mugošu, Marka Mijovića i Lazara Pavićevića, a roster će popuniti i dvojica mladića iz omladinskog pogona.

Barski košarkaši punih 40 dana nisu odigrali prvenstvenu utakmicu, od 15. marta, kada su u Zagrebu, u okviru posljednjeg kola ABA lige, odmjerili snage sa Cedevitom.

Mornar će sezonu u Superligi otvoriti u četvrtak od 19 sati, kada u "Topolici" gostuje Jedinstvo.

"S obzirom na skraćeni roster, moramo veoma da pazimo da se ko ne povrijedi, jer ćemo prvenstvene utakmice igrati svaka dva dana, što je izuzetno naporno i zahtjevno. Ali, šta je - tu je. Ne treba naglašavati da je Budućnost apsolutni favorit za titulu, ali niko ne treba da sumnja da ćemo dati sve od sebe da na najbolji mogući način završimo sezonu. Ipak smo mi državni prvaci", kazao je pred start Superlige Mihailo Pavićević.

Nakon 10 kola u Superligi, četiri najbolja tima plasiraće se u polufinale plej-ofa, koje se igra na dvije pobjede, od 15. do 19. maja. Finale se igra do tri pobjede, a ako polufinalne serije budu završene poslije dva meča, počeće 19. maja. Ako se u polufinalu bude igrala majstorica, finalna serija krenuće 21. maja...

Bonus video: