Mornar sa Holanđanima bez Vranješa i Nidama?

Sjutrašnji duel u barskoj dvorani Topolica počeće u 19.30 sati
0 komentar(a)
Nemanja Vranješ, Foto: Mornar/Media Pro
Nemanja Vranješ, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 20.03.2018. 13:35h

Osim Crvene zvezde (igraće dva meča Evrolige), od polufinalista plej-ofa ABA lige još jedino košarkaše Mornara tokom ove sedmice očekuju obaveze na evropskoj sceni – tri dana nakon prvog okršaja sa “crveno-bijelima” u Beogradu, Barane sjutra veče (19.30) u “Topolici” očekuje duel sa holandskim Donarom, u prvom meču četvrtfinala FIBA Evrokupa.

Donar je trenutno prvoplasirana ekipa u prvenstvu Holandije, sa 20 pobjeda i dva poraza, ali bez poraza u posljednjih 15 mečeva. U osmini finala je eliminisao rumunski Kluž, dok je Mornar izbacio belgijski Ostende.

Nakon što su eliminisani u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona (Mornar u prvom, Donar u trećem kolu), Mornar je do sada u Evrokupu upisao osam pobjeda i šest poraza, dok je u ovom takmičenju skor Donara 10-4...

"U pitanju je ekipa koja nije izgubila utakmicu već duže vrijeme. U njenom sastavu su petorica Amerikanaca, Hrvat Drago Pašalić i trojica naturalizovanih Amerikanaca. Očekuje nas veoma teška utakmica, moramo da odigramo jako dobro i pametno kako bismo ostvarili povoljan rezultat pred revanš za sedam dana u Holandiji. Ali, bilo koji rezultat ništa ne garantuje ili makar ne garantuje mnogo, jer u Baru se igra samo prvo poluvrijeme ovog dvomeča", ističe trener Barana Mihailo Pavićević.

Meč sa timom iz Groningena dolazi u veoma nezgodnom trenutku, ne samo zbog toga što se igra između dva duela sa Zvezdom, u plej-ofu ABA lige, već zbog problema sa zdravstvenim biltenom koji ima tim Mihaila Pavićevića.

Uroš Luković sigurno neće igrati zbog povrede, a, kako je saopšteno iz barskog kluba, pod znakom pitanja su povrijeđeni Nemanja Vranješ (povrijedi je ruku protiv Zvezde) i oboljeli Derik Nidam, koji je pod terepijom i a preskočio je jučerašnji trening.

"Nama je najveći problem sužen igrački fond. Vidjeli ste kako se, recimo, u igri Crvene zvezde ne osjeća da je petorka promijenjena, jer ekipa ima 12 podjednako kvalitetnih igrača. A mi smo i u našem ograničenom rosteru ostali bez Lukovića, a možda i Nidama i Vranješa. Ali, šta je - tu je, idemo dalje, skupićemo se, mobilsati i učiniti sve da postignemo što povoljniji rezultat", zaključio je Pavićević.

Bonus video: