Igrači i treneri učesnika ABA lige kažnjeni po pola plate

Uprava MZT-a se nada da će novčana kazna djelovati na igrače i članove stručnog štaba pred odlučujući dio nacionalnog šampionata u kojem klub, kako se navodi, "ganja sedmu uzastopnu titulu".
89 pregleda 1 komentar(a)
KK Mornar - MZT, Foto: Aba-liga.com
KK Mornar - MZT, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 20.03.2018. 16:13h

Uprava MZT-a oduzela je 50 odsto mJesečne plate košarkašima i trenira ekipe zbog loših rezultata, objavio je danas makedonski klub.

MZT je sezonu u regionalnoj ABA ligi završio na posljednjem mjestu sa samo tri pobjede i ispao je tog ranga, dok u dosadašnjem dIjelu makedonskog prvenstva ima šest poraza.

Uprava kluba se nada da će novčana kazna djelovati na igrače i članove stručnog štaba pred odlučujući dio nacionalnog šampionata u kojem klub, kako se navodi, "ganja sedmu uzastopnu titulu".

Istovremeno, čelni ljudi MZT-a su ukazali puno povjerenje prvom treneru Željku Lukajiću "čije mjesto na klupi uopšte nije ugroženo".

"Lukajić ima maksimanu podršku svih u klubu do kraja sezone, što definitivno treba da bude dodatni motiv za njega, ali i njegove izabranike da brzo prevaziđu krizu i počnu da igraju onako kako se od njih očekuje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su košarkaši i treneri svjesni da su rezultati u dosadašnjem dijelu sezone ispod očekivanja i renomea, i da "najavljuju daleko bolje igre da bi ostvarili ciljeve kluba i donijeli radost navijačkoj armiji".

MZT ima još tri utakmice do kraja prve faze makedonskog prvenstva poslije čega slijedi Superliga sa šest najboljih ekipa.

Klub je procijenio da ekipa ima sasvim dovoljno vremena za postizanje željene forme i osvajanje trofeja.

MZT je na trećem mjestu sa 13 pobeda, iza Rabotničkog koji ima maksimalan učinak i drugoplasirane ekipe Blokotehna iz Djevdjelije koja ima isti učinak kao i klub iz Skoplja.

Bonus video: