Sutjeska - Lovćen, 6. put ove sezone

288 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Sutjeska - Lovćen u ABA2 ligi, Foto: ABA2 liga
Sa meča Sutjeska - Lovćen u ABA2 ligi, Foto: ABA2 liga

Derbi drugog kola crnogorske Superlige igra se danas u Nikšiću, gdje se sastaju ovogodišnji ABA2 ligaši, Sutjeska i Lovćen.

Sutjeska je u prvom kolu upisala tešku pobjedu u gostima protiv Ulcinja, dok je Lovćen ubjedljivo poražen od Budućnosti.

„Jako se dobro poznajemo i iznenađenja su isključena. Očekuje nas velika borba. Znamo da moramo da budemo maksimalno agresivni u odbrani, da svaku loptu tretiramo kao da je od zlata, da oscilacije svedemo na najmanju moguću mjeru. Jezičak koji bi mogao da bude prevaga na našem tasu su navijači, koji su tokom sezone bili i ostali naš šesti igrač. Prepoznali su da u svakom meču dajemo sve od sebe. Pružaju nam podršku i vjetar u leđa. Siguran sam da će tako biti i protiv Lovćena, a mi ćemo se boriti do posljednjeg atoma snage sa ciljem da stignemo do pobjede", rekao je trener Sutjeske Zoran Glomazić, a prenosi portla Onogošt.me.

Ovogodišnji skor dva tima je 3-2 u korist Sutjeske. Lovćen je dobio oba duela u Erste ligi, a Sutjeska oba u ABA2 ligi, kao i meč u polufinalu Kupa Crne Gore.

"Protivnik nam je dobro poznat, ovo je šesti put da igramo protiv njih ove sezone. Idemo naravno po pobjedu i da ostvarimo naš cilj, a to je biti među četiri ekipe i samim tim da obezbijedimo igranje Druge ABA lige i sljedeće godine", kazao je košarkaš Lovćena Nemanja Todorović za Radio Cetinje.

Nakon ubjedljivih pobjeda u prvom kolu protiv Lovćena, odnosno Jedinstva, Budućnost ima lako gostovanje u Bijelom Polju, dok je pred Mornarom komšijski derbi u Ulcinju.

"Idemo u komšiluk po bodove, kako bismo naredne dvije utakmice pred svojom publikom, protiv Sutjesk i Budućnosti dočekali sa stopostotnim učinkom", kaže kapiten Mornara Marko Mijović.

Parovi 2. kola

Sutjeska - Lovćen (17.30)

Jedinstvo - Budućnost Voli (19)

Ulcinj - Mornar (19)

Bonus video: