Košgeterska paljba Lenarda i Siakama, Siskersi "laka užina" za Reptorse

Dakle kombinovano dvojac Reptorsa je ubacio 74 poena uz fenomenalnih 64 odsto šuta iz igre
882 pregleda 0 komentar(a)
Nezaustavljiv za sikserse: Kavaji Lenard brojao do 45, Foto: Reuters
Nezaustavljiv za sikserse: Kavaji Lenard brojao do 45, Foto: Reuters

Iako možda rezultat kojim je Toronto pobjedio Filadelfiju u prvom meču polufinala Istočne konferencije od 108:95 ne pokazuje toliku nadmoć, košarkaši kanadskog tima su više nego rutinski djelovali na parketu.

Kavaji Lenard i Paskal Siakam su se posebno istakli.

Lenard je ubacio svojih rekordnih 45 poena u plejofu (16 od 23), i imao pri tom 11 skokova, dok je Sikam meč završio sa 29 poena (12 od 15) i 7 skokova..

Dakle kombinovano dvojac Reptorsa je ubacio 74 poena uz fenomenalnih 64 odsto šuta iz igre.

"On je jednostavno dio elite NBA lige, i ne smijemo da mu dozvolimo da uzima svoje šuteve", kazao je bek Siksersa Džej Džej Redik.

Uz njih dvojicu istakao se i Mark Gasol.

Španski veteran je nakon što je poprilično defanzivom namučio našeg reprezentativca Nikolu Vučevića u duelu prve runde sa Orlandom, sinoć je istim tempom nastavio i protiv Džoela Embida.

Embid, koji važi za jednog od najboljih centara lige je meć završio sa 16 poena uz katastrofalnih 5 od 18 iz igre.

Još jedna, svojevrsna anomalija se desila kada je Serž Ibaka pogodio za Reptorse na 1:57 sekundi do kraja treće ćetvrtine. Bili su to prvi poeni nekog igrača sa klupe Toronta, koji važi za ekipu koja ima baš jaku klupu.

Na kraju samo 10 poena sa klupe (Ibaka 7, VanVlit 3).

Kod Siksersa najbolji je bio Džej Džej Redik sa 17 poena, Tobijas Heris je meč završio sa 14 poena, ali i 15 skokova i 6 asistencija, Džimi Batller je dao samo 10 poena.

"Nećemo da se predajemo, ne smijemo. Moramo da damo sve od sebe da sa jednom pobjedom seriju donesemo u Filadelfiju", kazao je trener Siksersa, Bret Braun.

Bonus video: