Fenemenalni Jokić, 37 poena u pobjedi nad Portlandom: "Osjetio sam loptu..."

4239 pregleda 1 komentar(a)
Jokić na meču sa Portlandom, Foto: BETA/AP
Jokić na meču sa Portlandom, Foto: BETA/AP

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu fenomenalnu partiju i sa 37 poena, devet skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade predvodio Denver do pobjede nad Portlandom 121:113 u prvom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Denver koji je bio domaćin je u najvećem dijelu utakmice vodio, najviše sa plus 12, dok su Bjelzersi samo u drugoj četvrtini imali prednost, ne veću od četiri poena.

"Osjetio sam loptu i bio malo agresivniji. Nismo najbolje počeli utakmicu, bilo je traljavo, sporo. Nismo igrali mnogo odbranu, ali našli smo način da pobijedimo i to je najvažnije. Ako je potrebno previše vremena da se prilagodiš, tvoja noć će biti duga. Portland će sigurno da pogađa šuteve, a na nama je da im otežamo dolazak do poena", rekao je Jokić, prenosi Sport klub.

Jokić je imao i podršku saigrača, Srbin je na početku posljednje četvrtine ostao na klupi, ali se njegovo odusustvo u prvom trenutku nije osjetilo, pošto je Malik Bizli pogodio dvije trojke, a Pol Milsap je u 38. minutu poentirao za najvećih 101:89 za Nagetse.

Blejzersi se nisu predvali i preko Lilarda i Karija smanjili na 101:96, pa je trener domaćeg tima Meloun zatražio tajm-aut.

Jokić se vratio na teren, a Nagetsi su uzvratili serijom 6:0 i vratili dvocifrenu prednost na nešto manje od sedam i po minuta prije kraja - 107:96.

Denver je do kraja zadržao prednost i zabilježio prvu od neophodne četiri pobjede za plasman u finale konferencije.

Marej je meč završio sa 23 poena, Milsap sa 19, a Heris sa 11 poena.

Kod gostiju Demijan Lilard je zabilježio 39 poena, tri skoka i po šest asistencija i izgubljenih lopti, Enes Kanter je dodao 26, Rodni Hud 17, a Si Džej Mekolum 16.

Druga utakmica je 2. maja u tri časa takođe u Denveru.

Bonus video: