Budućnost brani primat protiv Sutjeske

Večeras na programu mečevi petog kola košarkaške Erste Superlige, u Podgorici i na Cetinju dueli između ABA i ABA2 ligaša
643 pregleda 0 komentar(a)
Meč viner protiv Mornara: Edvin Džekson na utakmici finala Kupa Crne Gore protiv Sutjeske (Foto: Filip Roganović), Foto: Filip Roganović
Meč viner protiv Mornara: Edvin Džekson na utakmici finala Kupa Crne Gore protiv Sutjeske (Foto: Filip Roganović), Foto: Filip Roganović

Večeras su na programu mečevi petog kola Erste Superlige, koja se igra po ubrzanom ritmu, na svaka dva dana. U Podgorici i na Cetinju se sastaju timovi koji su ove sezone igrali ABA (Budućnost, Mornar) i ABA2 ligu (Sutjeska, Lovćen)...

Nakon pobjede u derbiju u Baru protiv Mornara (96:95), košarkaši Budućnost Volija su jedini bez poraza, i imaju priliku da pobjedom protiv Sutjeske tako ostane i nakon petog kola. Podgoričani su do trijumfa protiv aktuelnog šampiona došli trojkom Edvina Džeksona, sekundu prije kraja.

Mornar je u prvoj četvrtini derbija vodio 12 razlike, imao je prednost od pet poena sredinom posljednje dionice (81:76), a onda je uspio da se od minus šest (85:91) na dva i po minuta prije kraja vrati i povede 95:93, desetak sekundi prije kraja.

"Utakmica je bila na jednu loptu. Prvo je na šest razlike za Mornar djelovalo da mi gubimo, nakon toga smo mi okrenuli na šest, ali se domaćin sa dvije trojke vratio i imao kontrolu. Na kraju, nakon tajm-auta, lopta je bila u rukama najiskusnijeg igrača (Džeksona), koji ima najveći kvalitet, i lopta je, na našu sreću, ušla. Sve liči da će i ove sezone to biti jedna duga serija sa Mornarom", rekao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Osim protiv Mornara, Podgoričani su upisali ubjedljive protiv Lovćena (104:78), Jedinstva (105:77) i Ulcinja (110:63). Sutjeska, sa druge strane, ima tri pobjede, protiv Ulcinja (79:77) u gostima, te Lovćena (103:78) i Jedinstva (79:60) kod kuće, kao i poraz u Baru od Mornara (106:87).

Budućnost i Sutjeska su se već jednom sastali ove sezone, sredinom februara u finalu Kupa Crne Gore u Podgorici, kada je Budućnost slavila 85:71. Mornar je protiv Budućnosti doživio prvi poraz, nakon tri pobjede, protiv Jedinstva (102:80), Ulcinja (85:78) i Sutjeske (106:87). Uz malo sreće, Barani su mogli i do trijumfa, koji ne bi bio nezaslužen...

"Drago mi je što smo opet odigrali lijepu košarkašku utakmicu, da je sve proteklo u najboljem redu, kao što i treba da bude, da publika uživa u košarci. A iskreno, ja sam uživao u toj utakmici, gledajući oba tima", rekao je trener Barana Mihailo Pavićević.

Priliku da se vrati na pobjednički kolosjek, Mornar ima večeras, ali ga čega iskušenje na Cetinju protiv Lovćena, sa kojim su Barani odigrali dva kontrolna meča u pauzi prije početka lige, i upisali dva tijesna trijumfa.

Lovćen u prva četiri kola ima polovičan bilans, pobjede protiv Jedinstva (98:71) kod kuće i Ulcinja (80:77) u gostima, te poraze u gostima od Budućnosti (104:78) i Sutjeske (103:78).

Nakon ovog kola samo jedna ekipa će ostati bez pobjede, u Bijelom Polju će nakon meča Jedinstvo - Ulcinj jedna ekipa biti “fenjeraš”, jer su oba tima upisala četiri poraza u prethodna četiri kola.

Parovi petog kola

Budućnost Voli - Sutjeska (19 časova)

Lovćen - Mornar (19)

Jedinstvo - Ulcinj (19)

Bonus video: