Košarkaški "bordel" u Grčkoj: Olimpijakos sve bliži ABA ligi

Ukoliko igrači ne izađu na teren, biće to drugi meč koji će izgubiti službenim rezultatom, a po pravilima Košarkaškog saveza Grčke to znači i automatsko ispadanje u niži rang
3076 pregleda 5 komentar(a)
Spanulis na meču sa Barselonom, Foto: Euroleague
Spanulis na meču sa Barselonom, Foto: Euroleague

Olimpijakos će od naredne srijede će, po svemu sudeći, i zvanično postati drugoligaš.

Košarkaški velikan vjerovatno neće igrati utakmicu sa Promiteasom, nakon što je određeno da jedan od trojice sudija bude Panajotis Anastopulos.

Ukoliko igrači ne izađu na teren, biće to drugi meč koji će izgubiti službenim rezultatom, a po pravilima Košarkaškog saveza Grčke to znači i automatsko ispadanje u niži rang.

Nakon skandala na meču Kupa Grčke sa Panatinaikosom, koji je prekinut na poluvremenu, jer Olimpijakos nije želio da izađe na teren, čelnici kluba su saopštili da neće igrati utakmice na domaćoj sceni, ukoliko im budu sudili arbitri Anastopulos, Manos i Panajotu.

Takođe, "crveno-bijeli" su odbili da igraju prvenstveni duel sa Panatinaikosom, jer ga nisu sudije sudije iz inostranstva.

Od meča u Kupu, sudijska komisija nije žrijebala "sporne" sudije za mečeve Olimpijakosa, ali je sada to uradila, na zahtjev predsjednika Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa.

I žrijeb je dodijelio nepoželjnog Anastopulosa...

"Morali smo da prekinemo ovu farsu. Devet kola se krše pravila i pristaje se na ucjene Olimpijakosa. Navijači tog tima kažu da su oni država. I to je tačno, ali je ta država koju oni predstavljaju - bordel", rekao je Janakopulos.

Čelnici Olimpijakosa u pregovorima su sa ABA ligom, oko učešća u eks-Ju takmičenju.

Bonus video: