Teodo u Vršcu, Lovćen protiv Splita

0 komentar(a)
Teodo, Foto: Druga.aba-liga.com
Teodo, Foto: Druga.aba-liga.com
Ažurirano: 21.03.2018. 12:08h

Dva kola prije kraja ligaškog dijela, Borac i Primorska su osigurali plasman na fajnl-for Druge ABA lige, dok šansu da to urade već večeras imaju i trećeplasirani Vršac i četvrtoplasirana Krka koji imaju po dvije pobjede više od Rogaške i Zrinjskog.

Šansu da oteža posao Vršcu, u pretposljednjem kolu, imaće večeras Teodo (18 časova), koji je od Vrščana poražen u prvom dijelu, kod kuće, sa 75:74...

"Vršac je favorit na svom parketu. Vjerovatno i učesnik fajnl-fora. Zaslužili su to. Prilično smo umorni, četiri utakmice, četiri derbija u sedam dana. To je mnogo za ovaj tim. U subotu protiv Lovćena tri četvrtine igrali smo veoma dobro, posljednju slabo, sa mnogo grešaka. Pokušaćemo da smanjimo broj grešaka. Idemo u Vršac da probamo da pružimo što bolju partiju, da izrotiramo što više igrača. Želimo kraj ABA lige i početak naše Super lige da dočekamo u što boljem ambijentu", rekao je trener Teoda Rajko Krivokapić.

Inače, na putu za Vršac, tivatska ekspedicija je doživjela nesreću, ali sa srećnim krajem. Naime, autobus sa ekipom iskliznuo je sa puta na dionici Nikšić – Šavnik, ali je izbjegnuta tragedija, jer je autobus, uz dobru reakciju vozača, u posljednjem trenutku, uspio da se zaustavi iznad provalije. Nakon skoro četiri sata čekanja zbog dolaska kamiona službe zaštite i spasavanja Šavnik, uz asistenciju vatrogasaca, autobus je izvučen, pa je ekipa nastavila put za Vršac.

Lovćen kod kuće dočekuje Split (18 sati), sa kojim je na diobi 7. mjesta, sa po 10 pobjeda i poraza. Split je na svom terenu slavio 85:72, pa će Cetinjani pokušati da uzvrate istom mjerom.

"U goste nam dolazi nekadašnji evropski prvak. To je klub velike tradicije, i sigurno da nam neće faliti motiva da protiv njih odigramo sa velikim požrtvovanjem, tim prije što želimo da nastavimo jedan dobar ritam u koji smo ušli i da u posljednjoj utakmici na domaćem parketu u Drugoj ABA ligi u ovoj sezoni ostvarimo pobjedu", rekao je trener Lovćena, Petar Jovanović.

Bonus video: