IGOR DODIK, PREDSJEDNIK ABA LIGE

Sukob Bokana i Čovića prelazi granice zdravog razuma, posljedice mogu da budu nesagledive

17253 pregleda 14 komentar(a)
Haos na terenu u Beogradu, Foto: BRANISLAV BOZIĆ
Haos na terenu u Beogradu, Foto: BRANISLAV BOZIĆ
Ažurirano: 06.05.2019. 15:11h

Predsjednik Igokee i ABA lige Igor Dodik kazao je da su za incidente i tenziju tokom finalne serije krivi čelnici Zvezde i Budućnosti Nebojša Čović i Dragan Bokan.

"Oni su dopustili da njihov međusobni sukob prevaziđe sve okvire zdravog razuma, a regionalna košarka zbog toga može da snosi nesagledive posljedice. Razgovarao sam nekoliko puta sa Draganom Bokanom i Nebojšom Čovićem. Svi znamo šta se dešavalo i prošle sezone u finalu i zbog toga sam imao namjeru da predupredim neke stvari kako se istorija ne bi ponovila. Dragan Bokan je u samom početku bio za neku vrstu dogovora, da se spuste tenzije, međutim Nebojša Čović je to odbijao", kazao je Dodik za banjalučku "ATV".

Nakon toga, kazao je Dodik, svaka sjednica Skupštine ABA lige, na kojoj su oni bili prisutni, pretvarala bi se u lakrdiju i njihov lični obračun koji bi trajao satima.

"Lično sam morao da prekinem jednu takvu svađu između njih dvojice, čak i da ih upozorim da će morati da napuste sjednicu. Da nisam to uradio sjednica bi trajala “dva dana”. Svima u ligi postaje mučno da to gledaju i slušaju i smatram da to niko ne treba da trpi. Nažalost, sve je kulminiralo tokom finalne serije", kazao je Dodik.

On je kazao i da je jedva nagovorio predsjednika Budućnosti da igrači tog tima ipak igraju petu utakmicu poslije njihovog povlačenja u svlačionicu, kao i da mu je Nebojša Čović rekao da se ne miješa u ono što se dešava i da je prvi čovek Zvezde odbio da se isprazni dio tribina.

"Ugovor ABA lige sa Evroligom ističe naredne godine. Mene ne bi čudilo da čelnici Evrolige, nakon svega što se dešavalo, kažu: 'Hvala vam na svemu, ali doviđenja i prijatno. Sa takvim ponašanjem nam ne trebate.' Mislim da bi to bio veliki udarac za regionalnu košarku, a niko ne može da isključi mogućnost da se tako nešto neće desiti. Nanesena je velika šteta ugledu takmičenja. Prema mojim informacijama, kompanija “MYD-Sports”, koja je garant finansijske stabilnosti ABA lige, čak razmišlja da podnese tužbe zbog toga jer su se i oni našli u problemu kako da privole nove sponozore. Šteta bi zaista mogla da bude nesaglediva", kaže Dodik.

On poručuje da će se 24. maja na Skupštini ABA lige raspravljati o ulasku Olimpijakosa u regionalno takmičenje i da su trenutno Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega protiv te ideje.

Preporučujemo za Vas