Karijev povratak "iz mrtvih", Voriorsi u finalu

"Noć kao što je ova ne dešava se bez vjere u sebe", rekao je Kari
2179 pregleda 2 komentar(a)
Kari, Foto: BETA/AP
Kari, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 11.05.2019. 09:23h

Stef Kari vratio se "iz mrtvih" u drugom poluvremenu šeste utrakmice polufinala Zapadne konferencije NBA lige, i vodio aktuelne šampione košarkaše Golden Stejt Voriorsa do novog finala Zapada.

Voriorsi će tako i petu godinu zaredom igrati finale pošto su u šestom meču polufinala pobijedili Hjuston u gostima sa 118:113 i seriju okončali sa 4:2 u pobjedama.

Golden Stejt u ovom meču nije mogli da računa na povrijeđenog Kevina Durenta, a u prvom poluvremenu plej Stef Kari nije postigao nijedan poen.

Ali zablistao je u drugom i meč završio sa 33, pet skokova i četiri asistencije.

"Noć kao što je ova ne dešava se bez vjere u sebe", rekao je Kari, prenosi zvanični sajt NBA lige.

Pratio ga je Klej Tompson koji je postigao 27 poena.

Kod Rokitsa očekivano je najbolji bio Džejms Harden sa 35 poena, dok je Kris Pol dodao 27.

Kari je rano dobio dvije lične greške i zameijnjen poslije pet minuta.

Timovi su se smenjivali u minimalnoj prednosti do sredine druge četvrtine, a Tompson je napravio razliku u korsti Golden Stejta (50:42).

Ipak, sa tri vezane trojke iz tri napada Hjuston se vratio u posljednjim minutima, pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 57:57.

Kari do kraja druge četvrtine nije uspio da se upiše u strijelce, a na terenu je bio 12 minuta. Pet puta je šutno ali bez pogotka.

U nastavku se istakao Kris Pol pa su Rokitsi skor sve vrijeme bili u vođstvu, dok su Voriorsi držali priključak zahvaljujući stopostotnom učinku sa linije slobodna bacanja (7-7), ali nisu uspjeli da sustignu rivala.

Nakon toga je povukao Igudala, probudio se Kari, pa je Golden Stejt kontrolisao situaciju na terenu.

Sredinom posljednje deonicena semaforu je dugo pisalo 97:97. Ipak, u završnici su aktuelni šampioni delovali agresivnije. Pokušavao je Harden da odgovori na seriju Karija, ali nije mogao sam.

Na kraju su gosti serijom poena sa linije za slobodna bacanja došli do pobjede od 118:113.

Trener Golden Stejta Stiv Ker je Karijevim roditeljima Delu i Sonji nakon meča poručio: "Ako ova igra ne personifikuje Stefa Karija, onda ne znam šta ga personifikuje."

Rival Voriorsa u finalu biće pobjednik duela između Denver Nagetsa i Portland Treilblejzersa, koji u nedjelju igraju odlučujuću sedmu utakmicu.

Harden ponosan: Znam šta je potrebno

Najbolji igrač Hjustona Džejms Harden ponosan je i pored poraza.

"Veoma sam ponosan na ovaj tim. Od početka nam je ideja bila da se borimo bez obzira na sve i to smo i uradili. Trudili smo se uvijek da budemo najbolji što možemo. Ovaj put smo izgubili", kazao je Harden.

"Moramo da nastavimo da se borimo. Oni su dobar tim, odličan, u finalu su posljednje četiri godine. Nismo izgubili od početnika. Moram da im odam priznanje, igrali su dobro, znali su kako da se ponašaju u ovoj situaciji. Kad smo zatvorili Kleja, Stef je proigrao. Igrali su timski", dodao je Harden.

Na pitanje da li zna šta je potrebno Rokitsima kako bi se konačno borili za šampionski prsten, popularni Brada je rekao:

"Znam šta je potrebno. Tačno znam. Pobrinućemo se za to tokom ljeta".

Bonus video: