Godine nisu problem kada se košarka voli

1257 pregleda 0 komentar(a)
Pobjednička ekipa Geoservis
Pobjednička ekipa Geoservis
Ažurirano: 13.05.2019. 20:47h

Grupa momaka u najboljim godinama, nekadašnjih igrača, sada sa po kojim kilogramom viška, ali uz osjećaj za igru koji se ne gubi tek tako, završila je lijepu sportsku priču - premijerno izdanje košarkaške Rekreativne lige Crne Gore.

Završetak je, zapravo, i novi početak…

“Ponosan sam na sve što smo uradili ove sezone. Ovo je prva godina, pionirska priča. Volonterski smo se gurali i izgurali ovu ligu, u kojoj je učestvovalo preko 200 igrača, a pravo učešća imali su svi – kolege, društvo ispred zgrade. Zahvalnost dugujemo KSCG i sudijskoj organizaciji, upravi gimnazije “Slobodan Škerović”, koja nam je omogućila igranje i druženje u lijepom objektu”, kazao je Danilo Fatić, komesar košarkaške Rekreativne lige.

Šampionska titula zasluženo otišla je u ruke ekipi Geoservis – koja je eliminacione mečeve odigrala bez greške i osclilacija, da bi u finalu plej-ofa sa 2-0 u pobjedama slavila protiv momaka iz Gulivera.

MVP titular pripala je Ivanu Kneževiću iz pobjedničkog tima.

“Mi smo se skupili - nismo očekivali titulu, ali se jesmo potajno nadali. Čestitam protivniku koju je bio najbolji u regularnom dijelu takmičenja. Bilo je lijepih poteza. Publika je dolazila, ne mnogo, ali je pratila to što radimo... Okupili su se momci da igraju iz zabave, jer vole košarku, svi smo uživali”, kazao je Knežević.

Na drugoj strani, momci iz poražene ekipe Guliver džentlemnski su čestitali ove sezone boljem od sebe....

“Glavno je izostalo – jer je tokom sezone par igrača odustalo, nekoliko momaka je bilo povrijeđeno, tek su se vratili za finale. U svakom slučaju, zaslužena pobjeda Geoservisa, bili su bolji od nas u ovom finalu, iako smo ih mi pobijedili u prvom dijelu sezone. Pohvalio bih organizaciju, bila je na dosta visokom nivou, jer je ovo bio pilot projekat”, kazao je Đorđe Kavarić iz ekipe Gulivera.

Učesnicima finala nagrade je uručio košarkaš Budućnosti Danilo Nikolić...

“Jedna jako zanimljiva, dobra utakmica. Imam par prijatelja u obje ekipe, htio sam da dođem, ispratim finale. Nisam se pokajao”, kazao je Nikolić.

Ambicije se ne završavaju - plan je da se proširi liga, osvježi sa još nekim ekipama iz ostalih crnogorskih gradova...

“ Vjerujem da će sljedeće godine kvalitet biti još bolji. Idemo u Bar, to je grad košarke, vjerujem da ima interesovanja, kao i na sjeveru Crne Gore. Nama je cilj da u narednom periodu u ligi bude od 12 do 15 ekipa”, kazao je Fatić.

Treće mjesto pripalo je timu Sportski centar sa Cetinja, dok su na stepenici niže takmičenje završili momci iz ekipe Monteko Danilovgrad.

Bonus video: