Žoc zna kako: Slukas otkrio šta je Obradović rekao pred fajnl-for

Polufinala Evrolige Fenerbahče – Efes i CSKA – Real igraju se u petak
962 pregleda 0 komentar(a)
Kostas Slukas, Foto: Euroleague
Kostas Slukas, Foto: Euroleague

Košarkaš Fenerbahčea Kostas Slukas kaže da je trener Željko Obraović prenio igračima da povrede ne mogu da budu izgovor i da je cilj osvajanje trofeja Evrolige na fajnl-foru u Vitoriji.

Fenerbahče u Baskiji neće moći da računa na Luiđija Datomea i Žofrija Lovernja, dok određene probleme sa povredama imaju Jan Veseli i Nikola Kalinić.

„Ne želimo izgovore, taj mentalitet nam je prenio trener. Povrede su sastavni dio košarke, moramo da nastavimo dalje i srećni smo što smo na F4. Očekivanja su velika, imamo dobar tim, opasan i talentovan“, rekao je Slukas za Eurohoops.

Grčki plej ističe da je najvažnije da tim iz Istanbula slijedi istrukcije trenera Obradovića.

„Željko uvijek nađe put do pobede. To je jako važno, a potrebna nam je još i sreća. Volim da sarađujem sa njim, iako je nekad veoma agresivan. Ipak, uvijek je iskren i pravedan. Zadovoljan sam što mi je trener takav stručnjak“.

Slukas smatra da nije izenađenje što je Efes, rival Fenerbahčea u polufinalu F4, stigao do same završnice i izdvojio Vasilija Micića.

„Efes je igrao sjajno cijele sezone. Imaju dosta talentovanih igrača, biće teško. U tim sezone svrstao bih Micića, zajedno sa Higinsom, Klajburnom, Poarijeom i Veselim“, zaključio je trostruki šampion Evrope, dva puta sa Olimpijakosom i jednom sa Fenerbahčeom.

Polufinala Evrolige Fenerbahče – Efes i CSKA – Real igraju se u petak.

Bonus video: