Ni Budućnost, ni Partizan: Bertomeu poručio da u Evroligi nema drugog mjesta za klubove iz ABA lige

Crvena zvezda će igrati u Evroligi kao šampion ABA lige, a iz Budućnosti i Partizana su najavili da će aplicirati za jedno upražnjeno mjesto za sezonu 2019/20
9916 pregleda 4 komentar(a)
Sa utakmice Budućnost - Partizan, Foto: ABA liga/Buducnost VOLI
Sa utakmice Budućnost - Partizan, Foto: ABA liga/Buducnost VOLI
Ažurirano: 18.05.2019. 14:08h

Šanse da ABA liga dobije drugog predstavnika u Evroligi naredne sezone, odnosno da Budućnost Voli ili Partizan dobiju specijalnu pozivnicu za nastup - ne postoje, poručio je Đordi Bertomeu.

"U ovom momentu, ne mislim da možemo da imamo drugu ekipu iz ove lige. Vrlo je teško procijeniti koji klub ima najstabilniju strukturu i najbolje mogućnosti za razvoj, zato što ima mnogo uspona i padova u klubovima iz ABA lige. U ovom momentu, ne postoji namjera i razmišljanje da se dodijeli drugo mjesto predstavnicima Jadranske lige", rekao je Bertomeu u Vitoriji.

Crvena zvezda će igrati u Evroligi kao šampion ABA lige, a iz Budućnosti i Partizana su najavili da će aplicirati za jedno upražnjeno mjesto za sezonu 2019/20.

Na pitanje šta misli o učešću Olimpijakosa u ABA ligi naredne sezone, Bertomeu je kazao da to nije odluka na koju Evroliga može da utiče.

"To je pitanje za klub i ligu. Mi se nećemo miješati", rekao je Bertomeu.

Bonus video: