Šampion na ispitu protiv Nikšićana

Večeras u Baru (19 časova) igra se majstorica polufinala plej-ofa Erste Superlige između Mornara i Sutjeske
947 pregleda 1 komentar(a)
Sa meča između Sutjeske i Mornara u Nikšiću, Foto: Milan Šapurić
Sa meča između Sutjeske i Mornara u Nikšiću, Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 19.05.2019. 09:09h

Do sada je u nezavisnoj državi šampion Crne Gore uvijek uspijevao da dođe do finala. Da bi se ta tradicija nastavila, potrebno je da aktuelni prvak, Mornar u večerašnjoj majstorici u Baru (19 časova, ulaz slobodan) pobijedi Sutjesku.

Dosadašnji tok Erste Superlige nagovještavao je interesantan plej-of i mogućnost da Lovćen ili Sutjeska, ili oba tima, izbore majstorice protiv favorita, Budućnosti i Mornara. Podgoričani su uspjeli da u svoju korist riješe dvije teške i neizvjesne polufinalne utakmice, dok je Sutjeska na svom terenu primorala Barane na poraz, pa će o drugom finalisti odlučivati današnji treći susret…

"Mi imamo samo jedan cilj - da prođemo u finale. Igramo na svom terenu pred domaćom publikom, nadam se punim tribinama naše “Topolice”. Govorio sam da je Sutjeska jak rival, da pretenduje da se plasira u finale plej-ofa i da će u svakom meču protiv nas ući maksimalno motivisana. Iskoristili su prednost domaćeg terena u meču broj dva i prolongirali dalje ovu polufinalnu seriju", izjavio je šef stručnog štaba Mornara,Mihailo Pavićević.

Sutjeska je u petak veče drugi put savladala Mornar na svom terenu, i pokazala da može da se nosi sa šampionom. Ostaje da se vidi da li izabranici Zorana Glomazića mogu do podviga u Baru.

"Ušli smo dosta nervozno u drugi meč, dosta lagano. Međutim, u nastavku je iz nas izašla sva naša energija, publika je bila naš šesti igrač, a majstorica je nagrada za njih, koliko i za nas. Momcima želim puno sreće u majstorici, pa ćemo da vidimo dokle ćemo da doguramo", rekao je Glomazić.

"U meč u Baru ulazimo hrabro i bez pritiska. Želimo da pružimo maksimum, da se borimo do posljednjih atoma snage. Mornar je bio i ostao veliki favorit, domaćin je taj koji je pod imperativom, ali će ulogu favorita morati da opravda na parketu. Mi ćemo nastojati da im maksimalno otežamo posao, kao što smo to uradili do sada", dodao je bek Sutjeske Draško Knežević, reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je u drugom polufinalnom meču protiv Mornara upisao 21 poen, pogodivši četiri trojke.

Pavićević: Ubačeni upaljači i sitan novac nisu razlog poraza u Nikšiću

Kako je saopšteno iz Mornara, susret u Nikšiću “obilježilo je i par, sitnih, incidenata od strane domaćih navijača”.

"Ja nikada nisam bio, niti ću biti, alibi trener! Na šta treba da se žalim? Na dva, tri upaljača i neki sitan novac koji je publika ubacila na teren? To nije razlog našeg poraza u Nikšiću već smo sami krivi što nismo odigrali dobru odbranu u trećoj i četvrtoj četvrtini i što nismo iskoristili napad za produžetak ili pak pobjedu. Ljudi iz Sutjeske su naši veliki prijatelji, a navijači su tu da daju sve od sebe kako bi bili šesti igrač na terenu. Naravno, da se i mi nadamo još boljoj podršci sa tribina “Topolice” u nedjelju uveče", rekao je Pavićević.

Bonus video: