Mijović: Ako budemo mekani, Mornar će to kazniti

"Obrana mora da bude na mnogo većem nivou nego do sada", rekao je trener Budućnost pred start finalne serije protiv Barana
1668 pregleda 0 komentar(a)
Petar Mijović očekuje zanimljivu finalnu seriju, Foto: Filip Roganović
Petar Mijović očekuje zanimljivu finalnu seriju, Foto: Filip Roganović

Košarkaši Budućnost Volija i Mornara sjutra od 20.30 u "Morači" otvaraju finalnu seriju plej-ofa.

Podgoričani imaju obavezu da vrate titulu, Barani će učiniti sve da je zadrže.

"Cilj nam je bio da obezbijedimo 1. mjesto i prednost domaćeg terena, kao i da polufinale sa Lovćenom završimo u dva meča, kako bismo dobili dan duže za pripremu i dan da se nosioci igre odmore i osvježe. Dobro raspoloženje kvari samo povreda Petra Popovića, za kojeg su male šanse da bude u sastavu. Ostali igrači su spremni i mislim da postoje svi uslovi da titulu nakon godinu vratimo u Podgoricu", jasan je trener Budućnosti Petar Mijović.

Mladi stručnjak ima manje problema sa sastavom tima od kolege Mihaila Pavićevića, koji vjerovatno neće moći da računa na reprezentativca Nemanju Vranješa i kapitena Marka Mijovića.

"Vidjećemo da li će Vranješ i Mijović biti u sastavu, pripremamo se kao da hoće. Sa njima ili bez njih, suština je da smo mi favoriti i ne bježimo od toga. Nema sumnje da to neće biti nimalo lako, Mornar je rastrčana, razigrana ekipa, sa dosta igrača koji imaju poene u rukama. Ako uspijemo da odbranom, koja mora da bude na mnogo većem nivou nego do sada, umanjimo kvalitet rivala, olakšaćemo sebi posao. Ako budemo mekani kao u nekoliko prethodnih duela sa njima, imaćemo ozbiljne probleme", poručio je Mijović.

Zoran Nikolić, jedan od sedmorice košarkaša Budućnosti koji je igrao prošlogodišnje finale, željan je osvete.

"Neće biti nimalo lako, jer je Mornar uvijek jako motivisan protiv nas. Nadam se da će publika doći u što većem broju da nas podrži, jer nam je potrebna. Primarni cilj je da nam odbrana bude mnogo bolja nego na prethodne dvije utakmicu, moramo da se potrudimo da rivala zaustavimo na manje od 80 poena. Imamo veliki motiv, jedan od glavnih ciljeva nakon gubitka titule prošle sezone je bio da što prije vratimo trofej u naše vitrine", naglasio je 23-godišnji Nikšićanin.

Bonus video: