Mijović: Spremamo se za utakmicu na jednu loptu

Večeras u “Topolici” (20.30 sati) košarkaši Mornara i Budućnost Volija igraju drugi meč finala plej-ofa Erste Superlige. Podgoričani vode 1:0 u seriji do tri pobjede
561 pregleda 0 komentar(a)
Petar Mijović (Foto: Savo Prelević)
Petar Mijović (Foto: Savo Prelević)

Koliko je za košarkaše Budućnost Volija bilo značajno što su polufinalnu seriju plej-ofa protiv Lovćena riješili u dva meča, pokazao je prvi finalni okršaj u borbi za titulu protiv Mornara.

Izabranici Petra Mijovića su imali dva dana više odmora u odnosu na Barane, koji su bili primorani da igraju majstoricu protiv Sutjeske, i to se, i te kako, osjetilo na terenu, jer su Podgoričani dominirali od početka do kraja i upisali ubjedljiv trijumf (102:68).

"Jedan ili 34 razlike, suština je da u plej-ofu to donosi samo vođstvo od 1:0 u seriji. Ono što je dobro, jeste da smo odigrali dobar meč, skoncentrisan, sa dosta energije i fokusa na određene detalje na koje smo skretali pažnju i na kojima smo radili. Mornar je bio vidno umorniji, s obzirom na to da je igrao utakmicu protiv Sutjeske dva dana ranije,a mi smo uspjeli da pobjedom na Cetinju dobijemo taj jedan dan više i za odmor i za pripremu. Mislim da se to vidjelo u prvoj utakmici", rekao je strateg Podgoričana Petar Mijović, čija je ekipa u prvom meču pogodila 16 trojki (47,1 odsto).

Mijović u Baru očekuje “jako zahtjevnu i potpuno drugačiju utakmica u odnosu na meč u “Morači”.

"Sa potpuno drugačijim pristupom sa obje strane. A mi ćemo se spremati za utakmicu na jednu loptu", dodao je Mijović čija će ekipa, kako kaže, biti spremna i za eventualni povratak Nemanje Vranješa u tim Mornara.

"Mi se pripremali za Vranješa i u prvom meču. On je jedan od njihovih najvažnijih igrača i jedan od najboljih strijelaca, ne samo u Crnoj Gori već i u ABA ligi, i, ako bude spreman, sigurno će Mornaru donijeti napadački kvalitet. A na nama je da se spremimo, da tu budemo čvrsti, maksimalno agresivni i fokusirani i da probamo da njegov kvalitet umanjimo što više možemo", zaključio je Mijović, uz napomenu da je jako teško da će Petar Popović u sastavu večeras.

Budućnost ove sezone u međusobnim duelima vodi 5:1.

"Jedan ili 30 razlike, nije bitno, važno je da je 1:0. U Baru je uvijek težak teren, probaćemo da povedemo 2:0", rekao je centar “plavih” Filip Barović, koji je 10 od 12 poena u prvom meču upisao u prvoj četvrtini, a koju je Budućnost dobila 26:13 i pokazao dobru formu.

"Meni nije iznenađenje. Otišlo je dosta igrača, pa sam sad ja izašao u prvi plan sa Gordićem i ostalima. Svi igrači koji dobiju šansu odigraju dobro, bore se, prava timska igra", istakao je Barović.

Bonus video: