Cedevita traži: Budućnost - Zvezda dvije godine van Crne Gore i Srbije, i bez prisustva publike?

Kako javljaju "Novosti", nove polemike bi mogla da pokrene “deklaracija” koju je prema spremila Cedevita
4060 pregleda 10 komentar(a)
Navijači Budućnosti, Foto: Filip Roganović
Navijači Budućnosti, Foto: Filip Roganović

Skupština ABA lige zakazana je za sjutra i biće, po svemu sudeći, veoma burna, nakon dešavanja u finalnoj seriji i na mečevima između Budućnosti i Crvene zvezde.

Kako javljaju "Novosti", nove polemike bi mogla da pokrene “deklaracija” koju je prema spremila Cedevita.

Zagrepčani će, tvrdi taj list, pisani dokument pokušati da stave na dnevni red sjednice, a u njemu će se pozvati svi klubovi da se “ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu niti odražavale osnovne postulate na kojima počiva ABA liga, prvenstveno na fer-pleju i nultoj stopi tolerancije na nasilje”.

Tu je, pišu "Novosti", i predlog dopune pravila u kojima će se organima lige omogućiti da brže djeluju i spriječe ponavljanje sličnih događaja.

U toj deklaraciji će se, međutim, zahtjevati da se “u minimalno naredne dvije sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sjedišta, kao i bez prisutnosti publike”.

Ako bi se usvojila "deklaracija", to bi praktično značilo da bi Budućnost mogla da igra u Hrvatskoj (bez Splita), Sloveniji ili Srbiji, a Zvezda u Hrvatskoj, Sloveniji ili Makedoniji.

Bonus video: