Budućnost brejkom u Baru došla na korak od titule

Meč je riješen od 37. do 39. minuta, kada su Edvin Džekson i Danilo Nikolić pogodili trojke, a potom i Džejms Bel zaključio seriju 8:0 za 82:74
3419 pregleda 0 komentar(a)
Džejms Bel na prvoj utakmici finala, Foto: Savo Prelević
Džejms Bel na prvoj utakmici finala, Foto: Savo Prelević

Košarkaši Budućnost Volija na pragu su 12. titule prvaka Crne Gore.

Izabranici Petra Mijovića su u drugom meču finala plej-ofa Erste Superlige savladali Mornar u Baru 84:74 i stekli veliku prednost 2:0 u seriji.

Meč je riješen od 37. do 39. minuta, kada su Edvin Džekson i Danilo Nikolić pogodili trojke, a potom i Džejms Bel zaključio seriju 8:0 za 82:74.

Podgoričani će prvu meč loptu imati u subotu u "Morači", a aktuelni šampion će pokušati da vrati seriju u "Topolicu" i produži nadu...

Nemanja Gordić je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 20 poena, Nikolić je dao 18, Džekson 15, Sead Šehović 11, a Bel 10.

U poraženoj ekipi je najefikasniji bio Ivan Jelenić sa 14 koševa, od kojih su tri bile vezane za preokret na startu 3. četvrtine. Po 12 su dali Uroš Luković i Strahinja Mićović, a 11 Nikola Rebić.

Koliko su igrači umorni i "ranjeni", najbolje se vidjelo u posljednjoj četvrtini, kada su Nemanja Vranješ i njegov imenjak Gordić napustili teren zbog bolova.

Bonus video: