Budućnost titulom zaključuje maraton?

Budućnost vodi 2:0 u finalnoj seriji i ima šansu da sve završi pred svojim navijačima (večeras, 20:30h)
1110 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Nikolić i Strahinja Mićović u duelu na prvom meču u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Zoran Nikolić i Strahinja Mićović u duelu na prvom meču u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Ako je suditi po prva dva meča, košarkaši Budućnost Volija bi večeras u “Morači” (20.30) mogli da stave tačku na finalnu seriju plej-ofa Erste Superlige, i u Podgoricu vrate šampionsku titulu koju je prošle sezone osvojio Mornar, prekinuvši 11-godišnju dominaciju “plavih”.

Izabranici Petra Mijovića su dobili prva dva duela finalne serije, prvi ubjedljivo sa 102:68, drugi znatno teže u Baru (84:74), pa su sebe doveli u situaciju da mogu pred svojim navijačima da završe nikad naporniju Superligu ligu, u kojoj će zaključno sa večerašnjim duelom Mornar odigrati 16 (Barani su u polufinalu igrali majstoricu protiv Sutjeske), a Budućnost 15 utakmica u tačno mjesec dana! Za Riplija...

- Blizu smo cilja i osvajanja titule. Slavili smo u Baru, u veoma bitnom meču koji je odlučen u posljednjih par minuta. Očigledno je da smo imali više snage i koncentracije da privedemo meč kraju od Mornara. Sa Mornarom uvijek igramo dosta neizvjesne mečeve, i ne očekujem laku utakmicu ni u Podgorici. Naravno, mi želimo da osvojimo titulu pred svojim navijačima i ne bi smjelo da dođe do opuštanja. Moramo odigrati sa punom koncentracijom i zalaganjem, kao i u prethodnih nekoliko mečeva. A korak smo od osvajanja titule i nadamo se da možemo već u subotu podići pehar u “Morači” - rekao je plej Budućnosti Nemanja Gordić.

Gordić je bio najefikasniji u drugom meču u Baru, za 35 minuta igre je upisao 20 poena, ali je onda morao van terena jer mu je u jednom duelu polomljen zub. Večeras će, međutim, biti u sastavu, što predstavlja olakšanje za trenera Mijovića.

- Odigrali smo sedam mečeva ove sezone sa Mornarom i mislim da nema nikakvih nepoznanica između ekipa. Ne vjerujem da može doći do bilo kakvog taktičkog iznenađenja - dodao je Gordić.

Umor u redovima Mornara je bio evidentan na prvom meču u “Morači”, izabranici Mihaila Pavićevića su u Baru najveći dio meča bili u igri za pobjedu, ali su posustali u posljednjih četiri i po minuta, kada nisu postigli ni koš.

- Šteta. Mislim da smo iscijedili iz sebe i posljednji atom snage. Ne tražim opravdanje, ali mi smo u 30 dana odigrali 15 utakmica što nije slučaj ni u NBA karavanu! Sve je to uzelo danak. Budućnost je došla na prag osvajanja trofeja sasvim zasluženo, sa igračkim kadrom koji je bio ravnopravan i mnogim rivalima u Evroligi. Čestitke protivniku, a mi ćemo i u meču broj tri u Podgorici pokušati da prolongiramo ovu seriju i da trofej zadržimo u Baru - izjavio je šef stručnog štaba Mornara, Mihailo Pavićević.

U Baru je prvi put u finalnoj seriji zaigrao nedovoljno oporavljeni Nemanja Vranješ, koji je dao svoj maksimum, ali je ipak početkom treće dionice morao sa bolnom grimasom na licu da izađe sa terena „Topolice“.

- Uvijek mi je krivo kada se neki igrač povrijedi, naročito ako je riječ o čovjeku i borcu kao što je Vranješ koji će uvijek imati svoje mjesto u Mornaru, dokle god on to bude želio. Više puta sam ga pitao je li siguran da želi da zaigra, a on je na tome insistirao. Vidjeli ste i sami kako je to rezultiralo - obnovom povrede. Pred njim je dugo ljeto za oporavak i sigurno neće igrati u Podgorici - zaključio je Pavićević.

Bonus video: