Mornar uložio žalbu na odluku sudije Vojinovića: Ako smo u pravu, utakmica treba da se poništi!

Mornar je zatražio od komisije KSCG da poslije pregleda snimka sporne situacije odluči u skladu sa takmičarskimm pravilnikom
14377 pregleda 21 komentar(a)
Mihailo Pavićević je u finišu i nakon meča žestoko protestvovao prema sudiji Vojinoviću (Foto: Filip Roganović)
Mihailo Pavićević je u finišu i nakon meča žestoko protestvovao prema sudiji Vojinoviću (Foto: Filip Roganović)
Ažurirano: 30.05.2019. 02:05h

Košarkaški klub Mornar je nakon meča protiv Budućnosti uložio žalbu na odluku sudije Radomira Vojinovića, za koju u barskom klubu smatraju da je sporna i da je odlučila majstoricu finala plej-ofa Erste Superlige.

Budućnost je u "Morači" slavila 76:72, i sa 3-2 pobjedama vratila šampionski pehar u Podgoricu, nakon što je godinu dana krasio vitrine Mornara.

Sporna odluka dogodila se 6,8 sekundi prije kraja meča, pri vođstvu Budućnosti od 73:72, kada je Vojinović dosudio nesportski faul Strahinji Mićoviću.

Nakon toga, Nemanja Gordić, koji je fauliran, pogodio je jedno od dva bacanja, a onda, nakon izvedene lopte se strane, i još dva, nakon što je ponovo bio fauliran, za konačnih 76:72…

Kako je ovbjavljeno na sajtu barskog kluba, Mornar je "zatražio od komisije KSCG da poslije pregleda snimka sporne situacije odluči u skladu sa takmičarskimm pravilnikom".

"Ukoliko bi bila uvažena žalba Mornara na spornu odluku, utakmica bi, prema propozicijama takmičenja, bila poništena", smatraju u Mornaru.

Na sajtu Mornara je objavljen i televizijski snimak spornog momenta.

Trener Barana Mihailo Pavićević je nakon meča pomenuo sudiju Vojinovića.

"Čestitam Budućnosti na osvojenoj tituli, shodno kvalitetu je mislila i da će je lakše osvojiti. Dali smo posljednji atom snage, ali ostaje mrlja zbog nesportskog faula u napadu koji nam je sviran u finišu. Odluka je direktno riješila pobjednika, imali bismo šansu... Čuo sam priče i prije meča da će sudija Vojinović biti glavna uzdanica Budućnosti, ali neću o tome", kazao je Pavićević.

Bonus video: