Džikićev poziv navijačima: Ne dolazite u pozorište i da gledate tenis

"Svi zovu publiku da napuni 'Moraču', a ja ih zovem da dođu, ali ne u pozorište. Ne zovem ih da gledaju tenis. Očekujem da će da nas bodre i podržavaju, a da protivniku smetaju. To je valjda prirodno", rekao je Džikić
69 pregleda 9 komentar(a)
Džikić, Foto: Savo Prelević
Džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2018. 14:18h

Počinje rasplet košarkaške sezone i mečevi istine za košarkaše Budućnost Volija.

Tim koji je veći dio prvenstva bio na prvom mjestu, koji je dva puta savladao “nedodirljivu” Crvenu zvezdu na kraju je, ipak, morao da se zadovolji pozicijom broj dva.

To je, ipak, pozicija koja “plavima” daje šansu da se prvi put u istoriji kluba plasira u veliko finale, nakon šest bezuspješnih pokušaja, kroz doigravanje ili fajnl-for.

Prednost domaćeg terena u duelu sa Cedevitom može da bude ključna, ali samo ako se napravi pravi spoj – navijača i igrača.

Toga je svjestan Aleksandar Džikić, trener Budućnosti.

"Svi zovu publiku da napuni 'Moraču', a ja ih zovem da dođu, ali ne u pozorište. Ne zovem ih da gledaju tenis. Očekujem da će da nas bodre i podržavaju, a da protivniku smetaju. To je valjda prirodno", rekao je Džikić.

Budućnost i Cedevita sastaće se šesti put ove sezone, računajući i duel u Super kupu u Baru – skor je 3:2 u pobjedama za crnogorskog šampiona.

Pred novi okršaj, drugačiji od svih, Džikić je blagu prednost dao Cedeviti...

“Oni imaju određenu prednost jer su odmorni i jer su zdraviji od nas. Mi imamo prednost domaćeg terena. Na kraju će da se vidi ko će da pretvori prednost u rezultat koji očekuje. Nema velike filozofije”, kazao je Džikić.

“Svi prošli mečevi su bili priča za sebe. Posljednju utakmicu u ABA ligi oni su dobili na jednu loptu, mi smo zatim u Evrokupu slavili ubjedljivo na našem terenu. Sve se, međutim, zaboravlja, slijedi velika utakmica za oba tima. Spremili smo se, imamo šta da pokažemo. Ne plašimo se njih, jedva čekamo da počne”, kazao je Petar Popović.

Cedevita je igrala promjenljivo ove sezone, ali je u najvažnijem dijelu takmičenja uhvatila ritam i potvrdila visoke ambicije.

“Oni su sastavljeni da uzmu ABA ligu”, istakao je Džikić.

“Oni žele da igraju Evroligu u Zagrebu. To se vidjelo i tokom sezone, pokazali su to promjenama u ekipi. Petorka Ukić, Krušlin, Nikols, Markota i Stipanović je za repsket. Imaju Musu, koji se dobro razvija, talentovan je igra sa puno samopuzdanja. Sa druge strane, duel sa takvim timom je šansa za moje momke da provjere gdje su. Pet na pet je – što budemo više igru uvodili u kolektivne vode, šanse za pobjedu su veće”, napominje Džikić.

Prvi meč u seriji na dvije pobjede je najvažniji, pobjeda donosi mirniji revanš za sedam dana u Zagrebu.

“Ulog je veliki. Vidjećemo ko će to bolje da iznese. Neko nosi pritisak bolje, a neko slabije”, kazao je Džikić.

Džikić smatra da vremenska razlika između dva meča više odgovara njegovom timu. Biće vremena i da se bar jedan od dva povrijeđena igrača oporavi.

“Ako ne bude mogao sjutra, Kajl Lendri će igrati u Zagrebu. Kada smo kompletni apsolutno me ne zanima ko je protivnik. Tada možemo da igramo sa svima, što ne znači da ne možemo i da izgubimo, gubili smo i u najjačem sastavu. Ali smo ove godine pobijedili i mnogo dobre ekipe”, rekao je Džikić.

Utakmica Budućnost Voli - Cedevita igra se sjutra od 21 sat.

Bonus video: