SJUTRA I PREKOSJUTRA KONTROLNI MEČEVI SA BIH

Škerović: Ove igračice ne odustaju već se bore do posljednjeg minuta

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije zadovoljna nastupom "crvenih" na Igrama malih zemalja
808 pregleda 0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore (Foto: COK)
Košarkašice Crne Gore (Foto: COK)

Crnogorske košarkašice su na polovini priprema za Evropsko prvenstvo, a selektorka Jelena Škerović izuzetno je zadovoljna odnosom djevojaka, posebno nakon prvog mjesta na Igrama malih zemalja.

"Igre malih zemalja dale su nam sliku o svakoj igračici. Poslije BiH pravićemo rez, ostaće 14 djevojaka sa kojima ćemo raditi do odlaska na Evropsko prvenstvo. Bilo je pozitivnih iznenađenja što se tiče pojedinačnog učinka, djevojke su pokazale da imaju talenta, ali je sada pred njima obaveza da rade na sebi tehnički. Pozitivna je stvar što su dale maksimum na svakoj utakmici. Protiv Monaka smo gubili 16 poena razlike, a onda su djevojke izašle i u drugom poluvremenu pokazale su da mogu da odreaguju, da odigraju bolje i u odbrani i u napadu, da budu koncentrisanije. To je svakako pozitivan znak, da nijesu košarkašice koje odustaju već se bore do posljednjeg minuta. To je svakako prioritet za nas, da nema predavanja, da nije važno ko je protivnik i koji je rezultat, već da uvijek dajemo maksimum", poručila je Škerovićeva.

Kako je saopšteno iz KSCG, naše košarkašice će u Podgorici odigrati u četvrtak i petak trening mečeve protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. U jačem sastavu nego na Igrama malih zemalja tražiće se stvari koje je potrebno popraviti za najveći izazov ovog ljeta, Evropsko prvenstvo.

"I ove mečeve ćemo iskoristiti da se uigravamo. Vratile su se iz povreda Božica Mujović i Milica Jovanović, stigle su i Jovana Pašić i Slađa Raković pa ćemo u ove dvije utakmice vidjeti kako to funkcioniše na terenu sa njima. Na mečevima sa BiH vidjećemo na čemu je potrebno dodatno da radimo kako bi spremno dočekali Eurobasket, a Njemačka će biti generalna proba za veliko takmičenje," dodala je Škerović.

Ovo ljeto selektorka je iskoristila i da pruži šansu velikom broju mlađih djevojaka, što je zalog za budućnost ženske košarke u Crnoj Gori.

"Ima dosta talenta i dosta prostora da se napreduje i da bude to lijepa budućnost crnogorske košarke. Ipak sada je sve na njima, rad je ključan. One se vraćaju klubovima i najveće je pitanje koliko će individualno raditi kako bi se popravile. Radna etika mora da postoji kako bi napredovale", zaključila je selektorka naše selekcije.

Generalne provjere za Eurobasket Crna Gora će imati protiv Njemačke, 15. i 16. juna u Podgorici.

Preporučujemo za Vas