Virtus izabrao Evrokup, u Italiji ljuti: Ovo je šamar, u neprijatnom smo položaju

U Savezu ne mogu ništa da preduzmu
1930 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Olivier Matthys/AP
Ilustracija, Foto: Olivier Matthys/AP
Ažurirano: 10.06.2019. 17:58h

Aktuelni osvajač FIBA Lige šampiona, italijanski Virtus, od naredne sezone igraće u Evrokupu.

Odluka italijanskog kluba predstavlja iznenađenje za ljude u tamošnjem savezu - tim iz Bolonje je obećao da će i naredne sezone nastupiti u Ligi šampiona, ali su, kako stvari stoje, odustali od te namjere.

''Razočaran sam i tužan. Virtus je poništavanjem ugovora da nastupi u Ligi šampiona ošamario i FIBA i Košarkašku federaciju Italije. Tim iz Bolonje se prije godinu dana vratio u elitno društvo na našu inicijativu. Uspjeh u Ligi šampiona unovčili su nagradom od milion dolara, a sada žele da pređu za drugi sto, uprkos potpisanom ugovoru i da bace ljagu na naš savez", rekao je ljutito za Gazetu predsjednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petrući.

Petrući je najavio zakazivanje vanredne sjednice.

"Zaokret Virtusa stavlja naš savez u veoma neprijatan položaj, zbog čega ću već sljedeće nedjelje sazvati vanrednu sednicu kako bi se razmotrilo povlačenje kandidature za domaćina grupe sljedećeg Eurobasketa", dodao je Petrući.

U Savezu ne mogu ništa da preduzmu.

"Mi ne možemo ništa da preduzmemo protiv incidentnih poteza klubova. I neću ništa pitati Virtus, jer su oni ti koji se pitaju. Ali bi FIBA trebalo da razmisli kako da zaštiti sebe", ljut je bio Petrući.

Bonus video: