ODLUKA "CRNO-BIJELIH"

Partizan će nastaviti da igra uprkos "nezdravoj atmosferi"

Partizan, dodaje se, "zahtjeva hitne promene na svim nivoima" u Košarkaškoj ligi Srbije po okončanju prvenstva
1248 pregleda 0 komentar(a)
Sa utakmice Crvena zvezda - Partizan, Foto: BRANISLAV BOZIC
Sa utakmice Crvena zvezda - Partizan, Foto: BRANISLAV BOZIC

Košarkaški klub Partizan tražio je danas hitne promjene i da se "ružna slika" više nikada ne pošalje jer je Srbija zemlja košarke, uz navode da će nastaviti takmičenje u Superligi.

"Partizan će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi. Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i daćemo sve od sebe da ozdravljenjem klupskog takmičenja ona postane još jača", navodi se u saopštenju poslije sastanka rukovodstva kluba.

Partizan, dodaje se, "zahtjeva hitne promene na svim nivoima" u Košarkaškoj ligi Srbije po okončanju prvenstva.

Crno-bijeli košarkaški klub je dodao da KLS više ne sme da se finansira isključivo od kazni koje se propisuju, već od sponzora i prodaje televizijskih prava.

"KLS ne smije biti mesto na kojem se tehničke i isključujuće greške dosuđuju po nahođenju, za komentare koji se nigdje ne kažnjavaju. Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinističke uvrede poput sinoćnjih na račun trenera Trinkjerija ne smiju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno", piše u saopštenju.

Partizan dešavanja u Superligi vidi kao veoma štetna za samu državu "koja u ogromnoj mjeri pomaže sport i bez koje sport ne bi bio održiv".

"A, liga joj vraća tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno sportu u Srbiji, što ni u kom slučaju država ne zaslužuje", navodi se u saopštenju Partizana.

Crvena zvezda u finalnoj seriji vodi 1:0 u pobjedama, a druga utakmica igraće se u sredu od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić". Domaćin će biti Partizan.

Preporučujemo za Vas