Može li šampion bez Durenta do preokreta?

Golden Stejt slavio protiv Toronta u petoj utakmici finala plej-ofa NBA lige i smanjio vođstvo Reptorsa na 3:2
987 pregleda 0 komentar(a)
Povrijeđeni Kevin Durent napušta dvoranu u Torontu, Foto: Beta-AP
Povrijeđeni Kevin Durent napušta dvoranu u Torontu, Foto: Beta-AP

Nakon pobjede u petom meču finalne serie plej-ofa u gostima protiv Toronta (106:105), kojom je šampion vratio brejk i ostao u trci za odbranu šampinskog prstena, u Golden Stejtu su podijeljena osjećanja nakon važne pobjede. Zapravo, utisak je da je nova povreda Kevina Durenta ostavila jači trag...

- Ne znam šta da vam kažem, isto sam to rekao i timu. Sa jedna strane sam veoma ponosan na njih, pokazali su u ovom teškom meču sjajan karakter, a sa druge strane sam beskrajno tužan zbog Kevina. Svi trenutno imamo veoma čudan osjećaj. Nevjerovatna pobjeda i veoma težak gubitak u isto vrijeme - rekao je trener “ratnika” Stiv Ker.

Durent se u petom meču vratio na teren nakon pauze koja je zbog povrede lista trajala od 8. maja, tokom koje je propustio devet mečeva plej-ofa. “Voriorsi” su bez njega prošli Hjuston i Portland, a KD je mnogo nedostajao “ratnicima” posebno na dva meča u “Orakl areni” gdje je Toronto napravio dupli brejk. Na njegovu nesreću, početkom druge četvrtine doživio je novu povredu, a snimak na magnetnoj rezonanci će potvrditi da li je, kako se sumnja, pokidao Ahilovu tetivu.

“Dab nacija će biti je*eno glasna u šestoj utakmici. Ne mogu da lažem boli me duša trenutno, ali gledati moju braću kako pobeđuju je kao da sam popio čašicu teklie. Dobio sam novi život”, napisao je na Instagramu Durent, koji je za 12 minuta igre u petom meču upisao 11 poena, uz dva skoka.

Razočaranje zbog povrede Durenta nije krio ni generalni menadžer Golden Stejta Bob Majers.

- Mogao je da igra u petom meču, bila je to zajednička odluka. Nikoga ne možemo da krivimo, ali razumijem da u ovom svijetu je krivac uvijek potreban. Ja ovdje vodim košarkaške operacije i reći ću vam nešto o Kevinu, on voli da igra košarku i svi koji pričaju da on ne želi da se vrati ovom timu, nisu u pravu. On je dobar saigrač, dobra osoba i to nije fer. Srećan sam što ga poznajem - uz suze je kazao Majers.

Što se pete utakmice tiče, Golden Stejt je vodio veći dio meča, ali je Toronto na tri i po minuta prije kraja poveo sa šest razlike. Ipak, šampion je na kraju uspio da pobijedi i smanji na 3:2 u finalu.

- Stef i Klej su pogodili vezane trojke. Imali smo poteškoće. Odbrana nam se savijala, ali nismo pukli i odigrali smo nevjerovatno u odbrani u posljednjem napadu, sva petorica igrača. Drejmondov blok je bio sjajan na Kajlov šut iz ugla. Mislim da su moji momci odradili odličan posao, ostali su koncentrisani do kraja i uspjeli da dođu do pobjede - rekao je Stiv Ker.

“Voriorse” je predvodio Kari sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija, Tomson ga je pratio sa 26 poena, šest skokova i četiri asistencija. Na drugoj strani, Kavaj Lenard je ubacio 26 poena uz 12 skokova, šest asistencija i po dvije ukradene lopte i blokade, Kajl Lauri stao je na 18 poena, četiri skoka i šest asistencija...

- Oni su bili već u ovoj situaciji, a mi smo fokusirani na sebe i ono što treba da uradimo u sljedećem meču. Oni su bili odlični od momentu kada je KD izašao. KD je bio velika razlika na početku. Igrali su brzo na početku, probali su da igraju brzo u tranziciji, dali su mnogo trojki i Klej Tompson je pogađao dobro - rekao je Kavaj Lenard.

Šesti meč finalne serije je na programu između četvrtka i petka.

Bonus video: