KOŠARKAŠICE SE SPREMAJU ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Škerović: Fokus je na odbrani i napadu

Izabranice Jelene Škerović upisale su po pobjedu i poraz u kontrolnim mečevima sa Bosnom i Hercegovinom, a već 15. i 16. juna su novi kontrolni dueli protiv Njemačke u Bemax areni
429 pregleda 2 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore (Foto: COK)
Košarkašice Crne Gore (Foto: COK)
Ažurirano: 12.06.2019. 18:18h

Prošle su prve dvije kontrolne utakmice košarkašica Crne Gore u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Izabranice Jelene Škerović upisale su po pobjedu i poraz u kontrolnim mečevima sa Bosnom i Hercegovinom, a već 15. i 16. juna su novi kontrolni dueli protiv Njemačke u dvorani "Verde".

"Zadovoljna sam prikazanim protiv BiH, bio je vidljiv napredak u odnosu na Igre malih zemalja. Vidjeli smo na čemu je potrebno da radimo, fokus je na odbrani i napadu do mečeva sa Njemačkom. Na tim susretima ćemo vidjeti koje su to sitnice na kojima moramo raditi pred put na Evropsko prvenstvo." kazala je selektorka Jelena Škerović i dodala:

"Zadovoljna sam pogotovo drugim mečom protiv BiH. U prvom smo bili dobri 20 minuta, dok smo u drugom bili fokusirani svih 40, pa su djevojke pokazale da su svjesne kako bi trebalo da pristupe meču i igraju. Njemačka je kvalitetniji protivnik i čeka nas jača utakmica i to će biti neki test da vidimo koliko možemo protiv jačih protivnika".

Dolaskom Nataše Popović sastav je praktično kompletiran pa je ovo praktično najvažniji dio priprema za Eurobasket.

Čeka se još samo Glori Džonson, koja igra WNBA tako da će tek po završetku tog takmičenja moći da se priključi saigračicama. Škerovićeva, kako kaže, zbog toga ne brine "jer je Glori u odličnoj formi", pa smatra da će se lako uklopiti.

Rivali našim reprezentativkama u grupi su Švedska, Francuska i Češka, a Škerović kaže da prate i nastup protivnika iz grupe B.

"Već su počele prijateljske utakmice i to pratimo kako igraju naši rivali. Čekamo da nam stignu i snimci utakmica kako bi uradili detaljnu analizu i spremili se za Evropsko prvenstvo", kazala je naša selektorka.

Na skraćenom spisku za posljednjih 15 dana priprema uz Glori Džonson i Natašu Popović još su Amina Marković, Bojana Kovačević, Božica Mujović, Dragana Živković, Irena Matović, Jelena Vučetić, Jovana Pašić, Kristina Raković, Marija Leković, Milena Jakšić, Milica Jovanović, Slađana Raković, Snežana Aleksić i Violeta Lazarević.

Preporučujemo za Vas