Trener NBA šampiona dobro pamti "Moraču", Budućnost i Milenka Topića

U prvoj utakmici u Londonu, 2. novembra Topić je dao 27 poena imao 11 skokova i 7 asistencija
13631 pregleda 15 komentar(a)
Milenko Topić, Foto: Savo Prelević
Milenko Topić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.06.2019. 13:21h

Nik Nurs je ime koje će navijači Toronta da pjevaju širom Kanade, nazdravljaju uz njega i slave.

Trener koji je pokazao koliko je velika odvažnost, košarkaški intelekt ali i "cojones" generalnog menadžera Masaija Udžirija da na kraju prošle sezone otpusti Dvejna Kejsija, koji je iste godine proglašen za najboljeg trenera, i da Nursu priliku da vodi tim.

Ipak prije nego što će postati prvi trener u istoriji koji je osvojio i razvojnu i NBA ligu, prije nego što će svoju ofanzivnu filozofiju prenijeti na košarkaše Reptorsa, prije nego što će popularni reper Drejk da ga grli na svakoj domaćoj utakmici... Nik Nurs je vodio ekipu London Tauersa.

Bila je to sezona 2000/2001., kada je žrijebom odlučeno da u tadašnjem izdanju Evrolige ekipa iz grada na Temzi kao protivnike izvuče PAOK, Barselonu, Opel Skajlajnerse, Veronu i podgoričku Budućnost.

Nurs je dobro zapamtio "plavo-bijele", ali sigurno prije svih Milenka Topića.

U prvoj utakmici u Londonu, 2. novembra Topić je dao 27 poena i imao 11 skokova i 7 asistencija. Reprezentativni krilni igrač Jugoslavije je šutirao 11/14. u pobjedi Budućnosti 95:88 u Kristal Palas sports centru.

U "Morači", 21. decembra London je uspio da u prvoj četvrtini povede 27:25, ali uskoro je uslijedila rapsodija košarkaša koje je predvodio trener Miroslav Nikolić.

Ponovo je "prva violina" Podgoričana bio Topić sa 24 poena, 8 skokova i 3 asisitencije u pobjedi Budućnosti od 101:83.

Topić je ovog puta bio raspoložen u "dalekometnoj paljbi" pošto je pogodio 5 od 6 šuteva za tri poena.

Meč u Podgorici je odigran u sjenci tragičnog događaja u Beogradu, jer je šest dana prije utakmice sa London Tauersima tragično nastradao bivši igrač Budućnosti Haris Brkić.

Bonus video: